Mums!

Banana cream pie

Banana cream pie


Banana cream pie

I skrivande stund gräddar jag ett pajskal som jag ska ha till min Banana cream pie. Jag har aldrig gjort eller smakat på en sådan förut så det ska bli spännande. Bilder på det färdiga resultatet kommer senare.

Owl city - Fireflies

Owl City - Fireflies



Om jag skulle välja en låt i dag som skulle gå på repeat för resten av mitt liv skulle det vara denna.

Städdag...

SÖKES: 2-3a i Viken/Kvarnberget

Kan inte någon bara ge mig en lägenhet i Viken eller på Kvarnberget så är jag våldsamt nöjd sen. Det är skyhöga poäng som behövs inom KBAB, och som det verkar är det det enda bolaget som har lediga lägenheter där nu. Det kommer att ta år och dar för mig att få ihop de poäng som behövs.

I dag har jag städ- och pluggdag här hemma. Jag är inte riktigt färdig än, men var tvungen att läsa igenom skoluppgiften en gång till så jag fattat den rätt. Jag är så gott som klar, har t.o.m. skurat bakom spisen, det ni. Det är bara lite dammtorkning kvar (jag vet inte varför jag inte gjorde det innan jag skurade). Sen ska jag pälsa på mig och slänga lite på återvinningscentralen, om jag inte anser att det är alldeles för kallt ute. Då får det vänta till en annan dag.

Squash!

www.karlstadracketcenter.se

I morse, trots att vi var väldigt trötta, pallrade jag och Dennis iväg till Racketcenter vid Tingvallahallarna och spelade squash i en halvtimme. Jag som enbart spelat en gång tidigare, och det var i sjunde klass, briljerade väl kanske inte så våldsamt. De 5 sista minuterna var vi däremot riktigt bra, så det ska vi köra igen!

Nu har jag precis skrivit färdigt den första lilla uppsatsen, om man ens kan kalla det för uppsats, i den nya kursen. Tog mig mindre än 10 minuter och jag fick med allt jag ville ha sagt. Perfekt.

Lite senare ska jag iväg till Julia som har lite fikabjudning, fast hon fyllde egentligen år i går. Det ska blir gott, det är ju trots allt fredag (vi bryr oss inte om att jag fikade i onsdags och i går också..).

Ikväll är det FREDAGSMYS (om det så är det sista jag gör!)

Halv åtta hos mig

DavidandGoliath



I dag har det varit betydligt lugnare. Föreläsningen i morse kändes som att den höll på i en evighet då vi inte fick någon rast och jag verkligen behövde gå på toaletten. Nöden har ingen lag, eller vad säger ni?

Väl hemma igen tog jag tag i disken, matlagning och en dusch. Nu sitter jag här mätt och ren och väntar på att Halv åtta hos mig ska börja.

Global och hållbar utveckling

Det är namnet på min nya kurs. Kursledare är en riktigt skön "spillevink" som han själv valde att kalla sig. Det är den mest ovanliga kursstart jag varit på, har aldrig skrattat så mycket. Så denna kurs ser jag verkligen fram emot!

I går rännde jag runt precis hela dagen lång och allt detta hann jag med:
- Frukost kl.10
- Åkte med Helena till Ica och hämtade bananlådor inför hennes flytt
- Hem till Helena och dumpade av lådorna.
- Rusta
- Willys
- Hem till Helena
- Skolan
- Hem till mig, lagade mat.
- Föreläsning om förintelsen på Stadsbiblioteket kl.19.05
- Hem till Helena tillsammans med Sandra och Erna
- Hem till mig, åt kvällsmat, slöa i soffan och sedan sovdags.

Det var länge sen jag hann med så mycket på en dag.

Tänk efter...


Risig?

www.Lyko.se




Schampoot som jag fick hem tidigare i veckan är hur bra som helst! Det är det dyraste schampoot jag någonsin har köpt, men det har varit värt varenda liten krona. Ett tips till er med vinterslitet hår, eller också bara slitet i allmänhet.

I går var jag inte hemma förrän halv två snåret efter att ha varit på kalaset för Tessans examen. Det var trevligt och massa god mat. Kvällen slutade med att Dennis fick margarin i öronen, stackarn.

Senare i dag tror jag att jag åker till mina föräldrar i Vålberg och hälsar på. Ska försöka övertala dem att åka förbi ÖB så jag kan köpa lite tvättmedel och sånt som man alltid köper där.

 


Ta mig till stan och bjud på en kaffe.

I morse började jag dagen med att traska ner till tvättstugan redan kl. 10. Sen dess har jag sprungit upp och ner, men är ändå inte helt klar.

Jag påpekade till Dennis förut att han fick bjuda mig på en kaffe nere på stan sen om han ville det, han verkade inte helt oförtjust i idéen. Vi får se om jag lyckas lura med honom.

Eftersom jag gjorde klar uppgiften som skulle fixas redan i går har jag inget plugg att göra i dag, vilket är en skön känsla. Istället är det städdags inför att D's far kommer och sover över hos oss i helgen. Det är nämligen examensdags för D's syster Therese som nu är färdigutbildad lärare! GRATTIS!


Katt och kruka

Katt som gosar med kruka
(Ifall det var otydligt)


Lättlagad och trevlig fruktkaka

1 dl. socker
4 ägg
2 dl. torkad frukt
1 tsk. salt
1 dl. farinsocker
4 msk citronsaft
några nötter
2 liter whisky


- Ta fram en mellanstor skål.

- Kolla whiskyn genom att smaka på den. Häll whiskyn i ett decilitermått och drick.

- Upprepa.

- Sätt på elvispen. Smaka återigen på whisky och kolla, om den fortfarade håller kvalitén.

- Blanda 1 dl smör i en stor sckål, lägg till 1 msk socker och vispa. Och vispa.

- Kolla om whiskyn fortfarande är god. Dri-hick ännu en kopp.

- Stäng av elvischpen.

- Knäck två hönor och schläng i schkålen med all torkad fjukt.

- Schätt på elvischpen igen. Om den fjuktade torken fastnar i schkålen så vrid loss den med en muvschkrejsel. Schmaka om whi-hiskyn fortfarande är god.

- Schen schka du schila 2 dl schalt eller nåt schånt. De é inte så noga.

-Kolla whischkyn.

- Schila Schitronschaften, lägg till en mat...scheed osså socker eller nåt. Schpela roll lixåm.

- Schmörj ugnen. Vrid kakformen på 220 grader å glöm inte att schtänga av elvispen. Schläng ut schkålen genom fönstret... va fan... och kolla schen whiskyn.

- Gå å lägg dej...ta med whiskyn. Vem fan schänner för å äta en jävla fjuktkaka i alla fall...? 


Done and done!

Seminariet gick smärtfritt! Tentan är godkänd! Mångfaldsuppgiften är godkänd! Det senaste arbetet ska bara fixas till och skickas in igen i morgon, sen är det också klart! Yes! Nu börjar snart en helt annorlunda kurs, ska bli jätteskoj.

Vi satt kvar i skolan och pratade långt efter att seminariet var slut. Nu är jag hemma men ska snart iväg till Bergvik i all hast.

Jag väntar fortfarande på bilder på Michelle och hennes valpar, hoppas på att få dem snart.

Stenmark



Sisådärja!

Nu har jag:
- Läst igenom nästan allas arbeten inför seminariet i morgon.
- Gjort en opponering på ett av arbetena.
- Kollat igenom hur nästa kurs kommer att se ut, verkar skitrolig!
- Fått min paketavi från Lyko <3

En effektiv start på dagen må jag säga. Det enda som saknas är något att äta, det har jag inte tagit tag i ännu. Men nu när D är vaken kanske jag t.o.m. får sällskap... Fast som det låter så är han mitt uppe i en viktig match. NHL 09 tar upp en stor del av mitt tålamod.

Måndag hela veckan

I dag har jag handlat ordentligt! Först stod IKEA på schemat och kom därifrån med en ny hylla (Expedit), blommor, krukor och lite småplock. Efter det åkte jag till Willys och handlade 4-5 kassar med mat, och tror ni inte att jag inte är sugen på något alls nu när kylen är full igen? Så typiskt mig.

Haha, kom just på ett mindre misstag jag lyckades med. Jag skulle skicka runt arbetet till mina studiekamrater och skickade iväg ett fint mail men glömde såklart att bifoga arbetet! Så nu har alla fått två mail av mig, så gullig är jag.

Dags för kvällsmat månne? Leverpastejsmörgås med ett glas o'boy låter fint.
Lite onödigt vetande, det finns inte O'boy i USA. Vart kommer det ifrån?


Valpar!

Michelle


Michelle har fått tre stycken valpar natten till i dag :D Hon är dock inte hos oss just nu utan hemma hos sin fd ägare (massa fodervärdsavtal och tjohejsan) så hon skulle skicka över bilder senare i veckan :)


Fääääärdig!

Nu är jag klar med min uppgift och har skickat in den. Jag får svar nån gång i nästa vecka, sen är det dags för seminariet. Spännande! Förresten så lyckades jag äntligen med en innehållsförteckning! TJOHO!

Dags för lite krubb och sen ska jag byta om från pyjamasbyxorna och pallra mig iväg på en promenad till Ica, den promenaden som aldrig blev av igår. Måste få lite luft efter att ha suttit så mkt vid datorn och skrivit.

Hujeda mig.

DavidandGoliath

I ett försök att få ordning på mitt hår unnade jag mig idag ett superschampoo från L'Oreal, så nu hoppas jag på att vinterslitaget ska åtgärdas. Det kommer dock inte förrän till veckan, men jag har inte bråttom. Det finns ju alltid en papperssäck att dra över huvudet.

Arbetet är så gott som klart nu. Sidnumreringen kom jag på ett fiffigt sätt att lösa, hihi! Bara det sista fixet sen ska det skickas in, granskas, rättas, opponeras och till sist är det dags för seminarie. Hujeda mig.



Fyyyy.....@¤&#(!%!

Nu är mitt tålamod slut, finito, borta med vinden! Har suttit och krånglat med dessa förbaskade sidnumreringarna och innehållsförteckningen hela dagen nu. Och tror ni jag lyckats få ordning på något utav det?
- NÄPP!
Nu driter jag i detta för ett tag. Har ingen motivation att skriva klart det pyttepyttelilla som är kvar nu, det blir bara dravel av det hela. Nu blir det paus med lite mat och disk, sen får vi se om tålamodet har infunnit sig igen och jag kanske återvänder hit för att skriva klart det sista.


Having a blonde moment

DavidandGoliath

Ja, tanken var ju som sådan att jag skulle plugga i dag. Jag ångrade dock att jag började med att försöka krångla till en ordentlig innehållsförteckning, vilket gjorde att jag tappade både tempramentet och lusten att plugga. Så jag tog istället en smörgås och gjorde iordning lite kaffe och vips så är jag lugn som en filbunke. När apparater krånglar så har jag världens sämsta tålamod, då måste jag avlägsna mig innan jag tar ut aggressionerna mot (den egentligen oskyldiga) datorn. Jag ska snart ta tag i skrivandet igen, men jag började pyssla lite med bloggen istället.

Dagens agenda:
- Diska
- Plugga
- Promenad till Ica?
- Promenad till återvinningsstationen

 


Sagt och gjort!

Häromkvällen vid 23-tiden bestämde jag och Dennis oss för att möblera om här hemma. Lyckligtvis är både han och jag inte såna som tänker "Det får vänta tills imorgon" utan vill båda ha det gjort så gör vi det på en gång. Vilket kan sluta hur som helst ibland. Sagt och gjort iaf, nu sitter jag i fortsättningen i sovrummet :)

I går hade jag en heldag på stan då jag först åkte ner tillsammans med Ann-Sofie för att kolla upp lite runt Thailandresan (vilket jag är övertygad om att tjejen på Ticket försöker lura oss på). Det ska bli så jädrans skoj att åka iväg med henne! Efter det träffade jag upp Helena och Erna och pratade lite skola och resor. Åt även en bit mat och drack en kaffe i sista stund på Waynes.

I dag har jag och D haft städdag här hemma så nu är det tjusigare än någonsin. Flyttade även runt på lite tavlor när vi ändå var igång. Nu trivs jag mycket bättre här hemma. Vi ska även kolla på tavlor nästa vecka så vi får in mer färg i lägenheten.

Framtidsplaner


Je suis en festis!

 

Bild tagen från: http://www.carlsbergsverige.se/


Vem är du? Vem är jag?

1. Hur gammal är du om fem år?
28

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?

Dennis

3. Hur lång är du?

165

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Burn after reading

5. Vem ringde du senast?

Pappa

6. Vem ringde dig senast?
Pappa

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?

"Nu har jag rensat och städat ur min garderob :D"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Det beror på vad jag vill ha sagt

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?

Gifta sen drygt 30 år tillbaka

10. När såg du senast din mamma?

I söndags

11. Vilken ögonfärg har du?

Grön

12. När vaknade du i dag?
10-tiden

13. Vilken är din favoritjulsång?

Just D - Jul igen

14. Vilken är din favoritplats?

I solskenet, men det behöver inte vara varmt

15. Vilken plats föredrar du minst?
I en kö

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?

I en större lägenhet eller så är jag på väg hem från jobbet

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Döden och mörkret

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Cartman

19. Hur stor är din säng?

180x200

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?

Pyjamas

22. Hur många kuddar har du i sängen?
2st

23. Hur många landskap har du bott i?

Ett

24. Vilka städer har du bott i?
Karlstad

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

Strumpor eller barfota

26. Är du social?
Lagomt

27. Vilken är din favoritglass?

Jag gillar nästan alla smaker

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Choklad

29. Tycker du om kinamat?

Ja

30. Tycker du om kaffe?
Caffè latte är gott, vanligt kaffe duger också fint

31. Vad dricker du till frukost?

Vatten oftast, ibland juice eller oboy

32. Sover du på någon särskild sida?
Den vänstra

33. Kan du spela poker?

Någorlunda

34. Tycker du om att mysa/kela?
Ja

35. Är du en beroendemänniska?

Nej

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
En gammal kollega

37. Vill du ha barn?

Ja

38. Kan du några andra språk än svenska?
Ja

39. Har du någonsin åkt ambulans?

Ja

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet utan hajar

41. Vad spenderar du helst pengar på?

Hårspännen eller inredning

42. Äger du dyrbara smycken?
Alla är dyrbara på sitt sätt

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?

The office, 2½ män, Family guy

44. Kan du rulla med tungan?
Inte något vidare

45. Vem är den roligaste människan du känner?

Ingen nämnd, ingen glömd

46. Sover du med gosedjur?
Två katter som tar upp hela min del av sängen.

47. Vad har du för ringsignal?

The office-temat

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Inte medvetet

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?

En blöckpenna från Claratappen

50. Flirtar du mycket?
Nej

51. Kan du byta olja på bilen?

Nej nej

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej

53. Vilken var den senaste boken du läste?

Lärarens värld - Gunn Imsen

54. Läser du dagstidningen?
Om någon köper den.

55. Prenumererar du på någon veckotidning?

Nej, men jag borde

56. Dansar du i bilen?
Gillar man utmaningar är det ett bra exempel

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?

Mix megapol, den enda skitkanalen jag får in på radion.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Oddset

59. När var du i kyrkan senast?

Lucia

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Backman


Hej mitt vinterland!

Utsikten från mitt ena vardagsrumsfönster
 

Usikten från mitt ena köksfönster
 

Mitt sovrumsfönster
Is på insidan av fönstret


Vad blir det för mat?

Tvättstugan


I dag har jag haft en ganska effektiv dag. Efter att jag varit i skolan och haft tenta åkte jag hem och åt en smörgås. Efter det tog jag mig en promenad, vilket var evigheter sen jag gjorde sist. Jag passade på när det bara var -7 grader ute. Efter det har det bara rullat på då jag har bytt gardiner i köket, städat badrummet och i skrivande stund håller jag även på att tvätta. Det låg tvätt kvar i maskinen från igår, vilket jag la på bänken i hopp om att den som glömt den kommer och hämtar den innan den möglar.

Jag ska ta och hitta på nåt att laga till middag också. Synd att fantasin har sina gränser, iaf min.

 

 

 

 

 

 


Vi ska ha fest hos mig.

I dag har jag suttit skolan från 12-16.30 och pluggat. Det blev en hel del prat, nästan lite för mkt prat faktiskt. Men jag fick det jag ville ha gjort klart iaf. Efter vistelsen i skolan bar det av hemåt och jag gjorde en, om jag så får säga det själv, svingod carbonara! Jag överträffade verkligen mig själv. Direkt efter middagen tvättade jag håret, för det skulle tydligen vara fest här ikväll.

Än så länge är det bara Andreas som kommit, så han och D sitter i soffan och kollar på fotboll. Vilket i sin tur betyder att jag inte behöver vara vidare social eftersom de inte är det. Jag inväntar resten av sällskapet, då ska jag bli social. Nu ska jag poppa lite musik medan Manchester united sparkar på bollen.

"Skjut honom, jag betalar sen när jag kommer tillbaka"

De senaste dagarna har det blivit både fika med Ann-Sofie och Viola, och under båda pratades det om resor. Jag och Ann-Sofie har nu bestämt oss för att satsa på att åka till Thailand i maj/juni nån gång, mycket beroende på hur skolan ser ut då. Viola ska åka till Tunisien med sin karl i maj.


Jag måste citera en väns inlägg ur hennes blogg som jag fastnade för

"… Att eftersom vi ska skjuta av ca 25% av alla vargar i landet för att vi utövar ”skogsvård” för annars tar de över!!!1111 så kan vi väl samtidigt skjuta av 25% av landets gamla också, för det finns ju inte vårdpersonal så det räcker åt till alla.

Eller så skjuter vi bara av 25% av alla, för så länge som det finns några kvar så är det okej."   - Hannah


Yoga

http://blogs.phillyburbs.com



I går hittade jag en video om hur man tränar yoga, vilket jag testade här hemma! Det var mycket jobbigare än vad jag trodde att det skulle vara, ingen tvekan om den saken. Jag började skratta vid ett tillfälle när kvinnan i videon sa "Stå ihop med benen, lägg händerna på armbågarna över huvudet och för armbågarna sedan ner till golvet"! Haha! Jag kom inte ens halvvägs ner kan jag tala om för er, men jag tyckte att jag lyckades bra för att vara första gången. Jag ska försöka göra ett kort program dagligen för att motverka min stelhet i ryggen (vilken jag tror att jag sträckte igår när det var som jobbigast).

I dag var jag ner på stan en sväng för att lämna av en bok till Alexandra som hon ville låna till vår skrivuppgift. Efter det strosade jag runt på stan. Det var jättelugnt och skönt, inte alls mycket folk! Jag kom hem med några färgglada hårsnoddar, färgglada hårspännen och två rosa rosettspännen. Jag kommer att bli så tjusig, så!


Vart ska man åka?

Moi
Jag och Ann-Sofie planerar nu att spendera nästa nyår utomlands!
Fast orkar jag vänta så länge med att åka någonstans månntro? Jag har, som en del av er kanske hört förut, aldrig någonsin varit utomlands. Då räknar jag inte Finlandsfärjan som en utomlandsresa eftersom jag aldrig gick i land. Så nu pirrar det i resenerven och jag vill iväg fortast möjligast. Men frågan är...

Vart ska man åka?


Jösses Amalia!

I dag sov jag alldeles för länge! Allt efter kl. 10 tycker jag känns för länge, och idag sov jag ända till klockan var 11. Jösses Amalia! Det var bara att flyga upp ur sängen och käka frukost. Hittills i dag har jag hunnit plocka lite i lägenheten vilket jag egentligen påbörjade igår. Sen har jag skrivit färdigt nästan hela rapporten som ska redovisas första skoldagen på torsdag, så jag känner mig ganska nöjd med mina prestationer för dagen.

Jag har massa fina bilder från jul, nyår och däremellan. Men jag ska formatera om datorn i framtiden och vill inte spara bilderna på datorn då. De får ligga och puttra i kameran tills de blir mogna.

Vad sker i dag?
- Mat
- Städ
- Promenad till återvinningscentralen (om det inte är för kallt)
- Film
Utan inbördes ordning.

Tjugohundratio, here we go!

Nyårsafton firades i ett helnyktert tillstånd hemma hos Dennis mor tillsammans med D, Emil, Iréne, Therese, Martin och lilla Elina. Vi åt underbart god mat i form av trerätters middag med skagentoast, oxfilé med potatigratäng samt glass och kladdkaka in på småtimmarna. Det hela avlutades med ost, kex och kortspel. Tolvslaget skålades in med något som kallades Bubblizz så att även fyraåriga Elina kunde få skåla med oss. Det var en supermysig kväll!

I går firade jag och Dennis tre år som förlovade också, det skall icke förglömmas :-*


En liten årsresume av 2009

Kärlek:
Håller hårt i min Dennis! :-*

Jobb:
Slutade på Kotten, ska bli vikarie på ett annat ställe nu :D

Skola:
Började plugga i augusti och det är nog det roligaste som jag har gjort på länge. Har träffat så bra människor och fina vänner :-*

Sjukdom:
Hade två turer till sjukhuset. Första gången var det blindtarmen som skulle tas bort och andra gången var det allvarlig lunginflammation (Vilket D's vän jämförde med en vanlig förkylning...#%¤&!! Pojkar, pojkar.)

Vänner:
Yes! Mer av dem nu :D Ann-Sofie och jag går in på 24e året som vänner nu dessutom!

Familj:
Älskar dem allihopa

Hem:
Bor kvar i lägenheten på Norrstrand, ett tag till iaf.

Nyårslöften för 2009:
Träna mer - CHECK
Vara mer spontan - Kunde varit bättre på det
Sluta oroa mig för struntsaker - check

Nyårslöften för 2010:
Mer spontanitet
Resa
Inte hänga upp mig på struntsaker
Kosta på mig fina saker

RSS 2.0