I dag har det varit full rulle hela dagen....

I dag har det varit full rulle hela dagen. Först var det städdags och hela lägenheten fick sig en omgång. Efter det blev det en tur till affären och Dennis mötte upp sin kusin Elias som ska sova hos oss. Kvällen har spenderats hemma hos Ds mor där vi fick middag och efterrätt. Vi gick även på en tipspromenad och kollade på majbrasa, men Såklart i sann valborgsanda började det att regna. Vi blev inte långvariga där med andra ord.


Tipspromenad med Dennis familj:)

dsc01120 (MMS)

Tipspromenad med Dennis familj:)


Michelle tar ett premiärdopp för i år. Doc...

dsc01112 (MMS)

Michelle tar ett premiärdopp för i år. Dock kom hon inte i längre än att benen var i vattnet, magen va fortfarande torr.


Fika på stan med dennis :)

dsc01108 (MMS)

Fika på stan med dennis :)


It's Anything-can-happen-thursday!

Så sant!

Jag ska snart dra mig ner mot stan och fixa en födelsedagspresent åt Erna som snart fyller år. Sen ska jag även bjuda Dennisen på en fika, fast just nu ligger han på sängen och sover.. Vilket sällskap han är, inte sant?

Till veckan ska datan omformateras och all skit ska bort. Så för stunden håller jag på att rensa bland gamla dokument, bilder och musik för att se vad som behöver sparas och vad som kan ryka med i omformateringen. Jag har hittat massa gamla bilder, riktigt kul att se hur alla har förändrats.



Ute på promenad

dsc01104 (MMS)

Ute på promenad


Nu sitter jag och jobbar med en pp-pres. s...

dsc01101 (MMS)

Nu sitter jag och jobbar med en pp-pres. som ska redovisas om en vecka. "jag som pedagog". Spännande! :)


Michelle och grannkatterna





Vilket väder!

En sån härlig dag! Hoppas att det inte dröjer en vecka tills det är sånt här fint väder igen, det får gärna hålla i sig i minst några veckor för min del.

Det fina vädret har upplevts både ute på tomten och på balkongen i solskenet. Hunden är den värsta soldyrkaren av oss alla här i hemmet.

McDonalds

Jag, Dennis och Michelle tog en promenad till McDonalds och åt lite mat och lite glass. Jag var främst ute efter glassen. När jag hade lämnat av Dennis vid bussen och återvänt hem har jag fyndat massa kläder på H&Ms internetshop. Men det dröjer till v.20 innan de anländer.

Nu ska jag ta och sätta mig och skriva lite på min rapport som ska vara klar till helgen, så det är egentligen ingen brådska.


Host och harkel

 

Bild tagen från: www.risifrutti.seJa, hostan hänger sig kvar. Om jag har otur brukar den sitta i några veckor, men jag hoppas att så inte är fallet denna gång.

I skolan i dag var det dags för mig och mina kamrater i min studiegrupp att hålla i introduktionen för dagens lektion. Det gjorde vi med ett rollspel, som vi fick många bra kommentarer på. Efter skolan skyndade jag mig fort som busen till bussen, där jag träffade Janry! Det var år och dar sedan jag snackade med henne, det var riktigt kul.

Efter några timmar hemma åkte jag med M&P till Ikea och jag hittade många bra saker, som inte var helt onödiga dessutom. Kanske bara till en viss del.. Nytta gör de iaf.



Nu ska jag smaka på Risifruttis nya Risifrutti sommarflirt. Förpackningen såg så söt ut så den var jag bara tvungen att testa. Smakdetaljer återkommer jag med i morgon.

Förresten, filmen i går var seg i början.. Men sen blev den skitbra!

Filmkväll

D och jag från våra bästa sidor




I dag har jag haft en effektiv dag efter att jag druckit en kopp kaffe. Jag har fixat med massa småsaker som har behövts omhändertas i ett tag nu. Disken fick sig till och med en omgång!

Jag passade på att diska medan jag hade en kladdkaka inne i ugnen som jag skulle ta med till Ann-Sofie. Den blev kanongod med en sked jordnötssmör i smeten. Mums!



Nu är det snart filmkväll här, Vantage point skall beskådas i sällskap av läsk, jordnötsringar och Dennis såklart. Jag hoppas att filmen är bra.

 


Vimsigt värre

Bild tagen från tele2.se som jag modifierat.



När man fyller i en blankett om att få autogiro förväntar man sig att få det, och inte en e-faktura istället. Att jag dessutom fick en påminnelseavgift eftersom jag inte betalade e-fakturan gjorde mig inte något gladare. Men efter två samtal och hjälp av en trevlig kille ordnades allt och jag blev glad igen. Tack för hjälpen!
(Jag tänker inte säga vilket företag det handlar om)

I morse börjades dagen med en rask promenad genom skogen. Jag har inte ätit någon ordentlig frukost än utan bara druckit ett glas juice. Snart ska jag ta mig en redig frukost. Sen ska jag klura på vad dagen har att erbjuda.


Plugg... på en lördag!?

Karlstads universitetJag kan knappt tro det själv, men jag satte mig faktiskt och pluggade förut. Bara sådär! Jag vet inte vad som flög i mig. Kanske börjar känna mig stressad över att jag inte är klar än, men nu är jag på väg. Bara en liten bit kvar på första delen och sen har jag "bara" hela andra delen kvar.. Det är morgondagens problem.

Nu har jag sparat och avslutat rapporten för i dag. Ska återuppta det i morgon, för nu är det filmtajm!


Buzzador?

Är du intresserad av att utan kostnad testa nya produkter och tjänster? Jag är nämligen medlem på en sajt där man får olika varor hemskickat som man sedan får testa och betygsätta. Du får extra startpoäng om du blir värvad av någon än om du registerar dig på egen hand.

Mitt användarnamn som Buzzador är Lootus.
Följ länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig BUZZADOR och du får dina startpoäng.


Solsken!

Stickan




I dag njuter nog de flesta av lite solsken här i Karlstad. Jag har fikat på stan med Erna och Helena, som jag inte har sett skymten av på fyra veckor. Så det var riktigt kul att träffas igen. Det blev ett nytt linne från H&M för min del, supersnyggt!

I kväll blir det lugnt för min del "VA?!" tänker ni nog nu. Men ja, det är sant. Jag stannar hemma från krogen, min standardfras. I stället blir det film mol allena tills Dennis ansluter sig efter att ha avslutat sitt arbete för dagen.

Jag har f.ö. fått träningsvärk i magen av min hosta. Tack och lov har jag ännu inte hostat av några revben.



Kryssningen

Vår hytt








Fredagsmys helt enkelt.

Bild från: www.karlstad.se


I dag fick vi den nya soptunnan och ska härmed börja sortera soporna. Jag var redan duktig och sopsorterade innan detta, men då "enbart" papper, kartong, plast, glas, batterier osv. Jag vet inte om jag var den sista som tog sin sopbehållare eller om jag var den enda som fick tag på en.. Det spörs!

Praktiken i dag gick bra, men jag kunde inte bjuda barnen på glass som jag tänkt. Jag hade glömt att jag skulle sitta i möte hela morgonen och glassen hade då hunnit smälta innan jag kommit till skolan. Så det får bli i morgon istället då jag gör min sista dag på praktiken. Fredagsmys helt enkelt.

Nu ska jag hoppa in i duschen och efter det ska jag måla mina naglar i någon rolig färg.


Halv åtta hos mig!

I dag mår jag mycket bättre och gav mig därför iväg till praktiken. Allt flöt på som vanligt trots snöfallet i morse(!).

M hos veterinären



Efter praktiken var det dags att besikta Michelle hos veterinären för att kunna teckna en försäkring på henne, det tog allt som allt mer än två timmar. Bussen gick inte så ofta som man hade hoppats på. Men nu är det gjort och vi har återvänt hem till hemmets varma och snöfria vrå.

Om en stund är det dags för Halv åtta hos mig som jag ofta tittar på. Senare ikväll är det Grey's anatomy!

I dag har jag:

 »   Badat Michelle inför hennes besök till veterinären i morgon
 »   Städat golvet i badrummet efter att ha badat Michelle...
 »   
Planerat middagen (fisk och potatis)
 »   Pluggat
Bild från: www.proviva.com
Ja, denna dag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag var helsäker på att jag skulle vara frisk i dag och att rösten skulle ha kommit tillbaka. Jag hade 1 rätt av 2, rösten är tillbaka. Men istället för att bli frisk blev jag dunderförkyld mitt i natten. Hosta, halsont, snuva och hela rubbet på en gång. Jag gick upp 5.50 för att känna efter om jag orkade åka iväg till praktiken, men beslöt mig snabbt för att stanna hemma för att inte smitta ner ordinarie personal. Jag satt uppe till 6.30 då jag kunde ringa in och sjukanmäla mig och lyckades sedan få lite välbehövd sömn.

Nu såhär på eftermiddagen mår jag rätt ok, hoppas verkligen att jag kan ta mig iväg i morgon. Jag har redan missat en dag innan denna och jag vill inte ha fler. Nu sitter jag här och dricker ProVivas nya(?) dryck Hallon och Granatäpple, den är hur god som helst! Testa den.

Jag har pluggat lite och skrivit ner en hel del i rapporten. Bara jag satte i gång så flöt det på väldans bra. Jag är långt ifrån färdig, men jag är iaf halvvägs nu.


KÄNDISAR!

Vem satt bakom mig om inte självaste Plexus från Gladiatorerna under middagsbuffén ombord på Birka Cruise. Sen såg jag även en kille som varit med i Idol när han stod på scenen och friade till sin flickvän. På tåget hem åkte jag tillsammans med Bengt Alsterlind, han fick blev erbjuden men ingen annan.... Vilket gjorde mig en aning bitter. Båtresan var f.ö. lyckad och jag hade riktigt trevligt. Jag tog det nog lugnast av allihopa då min röst försvann redan lördag kväll. I morse när jag vaknade hade jag ingen alls, fick viska till Dennis att han fick ringa och sjukanmäla mig från praktiken. Pinsamt! "Hej, mitt namn är Dennis, Linnéas pojkvän. Jag ringer för att sjukanmäla henne, hon är förkyld och har tappat rösten" jag kände mig som ett litet barn!

Mamma och pappa kom hem till mig med Michelle som har varit hos dem över helgen, sen hjälpte de mig till affären så jag kunde handla. Hade ju tömt kylen inför resan. Sen blev det en svalkande glass på det också, underbart för min hals!

Nu sitter jag här, har nyss ätit en pastasallad som jag gjord och smuttar på en kaffe med lite smaktillsatser i. Ska ta och kila ner till tvättstugan strax och fortsätta med det.

BILDER KOMMER SENARE ELLER I MORGON, LOVAR!


Kryssning!

Veckans praktik har gått som smort och det har inte varit så värst jobbigt att gå upp dessa tidiga mornar. Men i dag är det som ni alla vet fredag vilket betyder att det är slut på jobb för några dagar. I morgon ska jag åka på kryssning med Dennis och halva hans släkt för att fira hans far som fyllt år. Det kommer att bli skitkul! Jag återvänder redan på söndag kväll så det är ingen långresa jag drar iväg på.

Ikväll blir det lugna gatan för min del. Ska ta och packa min väska inför helgen och även packa hundens grejer då hon ska åka iväg till mina föräldrar som ska vara hundvakt. Alla får en liten semester helt enkelt.

Jag har massa bilder som jag tänkt lägga upp, men varje gång jag sitter här så ligger sladden som behövs till datorn alldeles för långt borta... Det blir nog lite bilder efter helgen.


Jag är helnöjd

I går vankades det kalas för hela slanten. Nemi firades i förskott, hon fyller egentligen 3 år i morgon tisdag. Det var muffins högt och lågt och i alla möjliga färger. Michelle hängde med dit och fortsatte resan hem till mina föräldrar för att spendera natten där då jag och D var hemifrån samtidigt i dag.

I dag gjorde jag första dagen på den nya praktikplatse och jag är hur nöjd som helst, detta är verkligen min rätta plats! Mitt bland alla förskolebarn trivs jag som bäst. Praktikplatsen ligger inte alls långt ifrån fritidset som jag var på tidigare.

Nu när Michelle är hemma igen ska vi ta en härlig promenad i det fina vädret, sen ska det städas och tvättas så det står härliga till.


Lista

Jag hittade en lista i Emelies blogg som jag norpar ^^

Bästa veckodagen: Torsdag
Humör: Lugn
Favoritgodis: Lösgodis eller choklad
Är det nåt du absolut inte äter: Bläckfisk
Kläder just nu: Morgonrock och pyjamas
Musik just nu: Ingen musik, film däremot.
Favoritsaft : Jordgubb
Dagens längtan: En kopp kaffe
Hur många kuddar sover du med:
 Två
Spelar du nåt instrument: Luftgitarr
Dagens frisyr: Nytvättat
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja
Har du några homosexuella vänner: Ja
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej
Bio eller promenad: Promenad
Dagens borde: ... börja skriva på min rapport!
Dagens fundering: Vad ska jag ha på mig i morgon?
Snarkar du? Inte enligt mig själv, men enligt D så kan jag göra det
Rädd för insekter? Nej, men jag vill inte gärna ha dem på mig eller i min säng
Det här är jag bra på: Att vara ärlig mot mig själv
Vad vill du jobba som? Förskollärare
Chips eller godis? Godis
Skriver du dagbok? Nej
Har du tatuerat eller piercat dig? Var nånstans? Japp. Lite här och där
Hur många syskon har du? Två storasystrar
Är du rädd för blod? Nej, jag ger bort det
Anser du att du är stark? Mentalt, ja. Fysiskt, inte lika mycket
Röker du? Nej
Snusar du? Nej
Använder du knark? Nej
Kaffe eller te? Kaffe
London eller Paris: London är ett framtida resemål
Favoritfärg: Grön
Född: Karlstad, Värmland.
Nationalitet: Svensk, Holländsk (?)


Bullfest!

Det va ingen förkylning, det var någon annan dret jag åkte på. Men nu verkar det som om det är borta, och jag hoppas att det håller sig borta.

I morgon ska jag på kalas i Örebro för att fira Nemi som fyller 3 år till veckan. Michelle hänger med hon också. Jag ska slå in paketen i morgon och fixa iordning kortet. Dennis jobbar så han kan inte hänga med, trist.


Jag har blivit föjschyld

Ja, nu var det min tur att bli förkyld. Jag har känt av att en förkylning har varit på gång i flera veckor och nu har den brytit ut efter en helg med alla syskonbarnen. Så i dag tar jag det lugnt. Har varit och handlat mat med mammsen, klippt hennes hår och varit ute med Michelle, annars har det varit väldigt lugnt och stillsamt för min del. Kollade på en film i morse och ännu en nu på kvällen. Snart är det dags för Greys anatomy, True blood och sen är det nog sovdags. Inget mer tv-tittande åtminstone.


Tisdag

I dag, på min lediga dag, har jag och Michelle åkt buss hem till Julia och fikat en stund, mycket trevligt. Efter det åkte jag hem och städade skafferiet (av alla ställen att städa på!). Sen dess har jag suttit vid datan en stund för att hålla mig a´jour med omvärlden.

Nu ska jag strax ut med M på en promenix och sen ska jag kolla på lite tv-serier här på datan.
P.s. Krya på dig, Luna! <3


Relax, take it easy

I dag börjar mitt påsklov, eller som det ska heta enligt skolan skrivvecka. Och mitt arbete har jag faktiskt börjat med, dock väldigt smått än så länge. Men det är iaf en början.

Påsken firades hos föräldrarna i Vålberg tillsammans med hela familjen, utom Dennis som hade besök av hela sin familj här i stan. Tråkigt nog blev lilla Luna sjuk, hoppas inte jag åker på det. Fast det är bättre nu när jag är ledig och inte när jag ska tillbaka till VFUn nästa måndag.
Vädret har varit strålande som på de flesta platser i Sverige, tyvärr höll det sig inte i mer än två dagar. Men solskenet kommer tillbaka, så småningom.

I dag ska jag plocka här hemma med allt som blivit åsidosatt under min praktikvecka. Saker som tvätt, städning och sen ska jag ha ett litet hemmaspa ikväll. Nu ska jag lägga mig på spikmattan en liten stund. Ni kan få en länk till min playlist med bara lugna och sköna låtar, RELAX kallar jag den.


Happy birthday to you!



GRATTIS PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN!
Han fyllde visserligen år igår 4/4 så det blir en hälsning här i efterskott :)


Spontanitet

Jag är glad att min pappa är lika spontan som jag är. Jag fick idén att vi skulle åka och hämta Michelle, frågade pappsen och 15 min senare satt vi i bilen för en färd på sammanlagt 3 timmar :)
Så nu är Michelle äntligen tillbaka, och hon är tillbaka för att stanna. Nu är det nämligen mig hon står skriven på. Bara försäkringarna som ska ordnas sen är allt klart!

Vålberg

I går åkte jag hem till föräldrarna i Vålberg för att fira påsk och pappsens födelsedag här. Det är strålande solsken så jag ska gå ut och sätta mig på uteplatsen så fort solen når dit.

Satt och läste på NWT's hemsida nyss och hittade en skrift som jag småskrattade åt:
"2-3 april
POLISDYGNET
08.35

Trafik, östra Värmland. En hel del trafik på E18 med fordon (raggare) på väg till motormässan i Jönköping. Problem i trafiken med dessa bilar som bland annat stannade på motorvägen. Problem med bilarna vid McDonalds i Kristinehamn. Bilarna lämnade vid 12.15-tiden. MC-kortege klockan 11.00 från Kristinehamn och till Filipstad. Ett kort uppehåll för vidare färd till Karlstad."

Haha, bra att de förklarar att de var raggare! Ifall man skulle få för sig något annat?


Michelle :)



M

M   M   M


Har varit vaken sedan 4.35...

... and still going strong!
Jag borde egentligen vara fruktansvärt trött, men det är jag inte. De två senaste nätterna har jag sovit som en prinsessa, tyvärr tack vare sömntabletter vid namn Valerina Forte. Några sådana ska jag däremot inte ta i natt. Att jag inte är värst trött nu beror nog på att jag har slöat från klockan 19.00 i dag efter att ha städat hela lägenheten och innan dess haft praktik från 6.15 i morse.


Bild från: www.iwatchstuff.com


Jag har bl.a. kollat på film, Zombieland! Hur skön film som helst. Perfekt för en ensam torsdagkväll. Nu ska jag däremot borsta tänderna och lägga mig i sängen och läsa. Jag är snart klar med Män som hatar kvinnor (ja, ett tag efter alla andra..)

Just ja.. Michelle, min hund, skulle egentligen ha kommit hem i morgon, men planerna blev ändrade :( :( :(
Jag har inte sett henne på evigheter!

RSS 2.0