Mobilblogg: Idag har det blivit ett besök ...

dsc01612 (MMS)

Mobilblogg: Idag har det blivit ett besök till Svampen.


Mobilblogg: Igår hade jag en jättefin efte...

dsc01606 (MMS)

Mobilblogg: Igår hade jag en jättefin eftermiddag med Helena. Vi golfade och delade på en pizza som avslut på kvällen. Minigolfen slutade lika, 71-71!


Örebro: Dag två

Idag har jag hjälpt far min att hacka sönder golvet i min systers badrum, för att sedan lägga på nytt. Jag lärde mig en sak, det gör ont att slå en hammare på handen upprepade gånger.

Nu har jag nyss ätit kvällsmat och ska strax gå ut med hunden på en kvällspromenad runtomkring området. Jag tycker att alla gator ser nästan identiska ut, men jag har märkt att efter fyra högersvängar borde jag vara på väg hemåt igen?

Önska mig lycka till!


Mobilblogg: Jag och hunden är ute på en kv...

dsc01591 (MMS)

Mobilblogg: Jag och hunden är ute på en kvällspromenad i Örebro. Vi har träffat på två igelkottar, men ingen av dem ville stanna och prata. Dags att avrunda promenaden nu och sedan äta kvällsmat.


Euräbrou, here I come

Nu håller jag på att packa ner det sista, sen ska jag bara vänta på att mina föräldrar ska hämta upp mig. Sen bär det av mot Örebro, gnällbältet.

Minns ni det jag berättade om min grannes sena efterfest i helgen? Nu kom han precis upp med en vinflaska och bad om ursäkt, igen. Han är en bra granne, inte för att han kommer med vinflaskor utan för att han står för vad han gjort och att även han tyckte att det var lite opassande. Inte för att jag brydde mig om det längre, men det är uppskattat :)

Dags att slänga ner det sista i väskan nu. Jag kanske hinner äta nåt innan de kommer?



Madagascar 2

Bild från: http://ukrmedia.biz

 

Igår kollade jag och D på Madagascar 2 på norska, för att vad norrmän än säger så låter det roligt. Att se sådana filmer på svenska tycker jag inte är minsta roligt, det finns (enligt min åsikt) inga bra svenska röster. Helst ska det vara på engelska, men i värsta fall funkar norska också bra.

 

Idag har jag och D varit en sväng till Bergvik, och den första vi springer på är hans syster Therese. Sen träffade vi inte på några fler som vi kände. Vi åt på Max, gud så gott det var! Vi avslutade shoppingturen på teknikaffärerna Siba och Expert.


Mobilblogg: Tre armband som jag gjort idag...

dsc01585 (MMS)

Mobilblogg: Tre armband som jag gjort idag. Jag älskar pärlor :)


God kväll


"Det är fredag, det är lugnt..."

Idag är jag ordentligt trött! Gårkvällen började med att jag hade svårt att somna, varpå grannen beslutade sig för att ha en efterfest. Jag tänkte "Det är fredag, det är lugnt.. De kan få spela musik ett tag". Men när klockan blev 4.45 hade jag tröttnat och gick ner och knackade på efter att jag tagit ut hunden på en kortkort promenad. Grannens ringklocka fungerade inte och det spelades så hög musik att mina knackningar inte hördes, så jag öppnade dörren och klev rakt in i köket och sa till honom. Han ursäktade sig och musiken tystade på en gång. Jag gick upp för att sova, men vid den tiden var det så ljust ute och jag var riktigt irriterad och övertrött och lyckades inte somna om förrän någon timme senare. Sen var det dags att gå upp igen kl.10 och jag har varit vaken sedan dess.. Det blir nog en tidig kväll för min del ikväll.



Mobilblogg: Min ena katt älskar att titta ...

dsc01584 (MMS)

Mobilblogg: Min ena katt älskar att titta på Pets and animals på 5an. Hon är helt i sin egna lilla värld och kan inte störas av någon :)


Alexander Lukas strikes again


Alexander Lukas



Ja, idag har jag återigen hittat några fyrklövrar. Fem stycken närmare bestämt. Men tror ni att det var uppehåll när jag cyklade hem från stan? Nej då, det började minsann att regna. Motvind hade jag också till råga på regnet.
Får fyrklövrar motsatt effekt om man har flera? Man kanske alltid måste ha ett ojämnt antal så de inte tar ut varandra?



Svartlistad

Mitt födelsedagspaket med klädet som jag klickade hem för några dagar sedan har redan anlänt! Ett plagg fick mig att höja på ögonbrynen, såg inte ut som jag föreställde mig kan jag säga. Men med lite modereringar ska även det se snyggt ut.

Jag åkte ner på stan och tog en kaffe med Dennis som hade lite ärenden att göra. Till min besvikelse fanns det inga platser lediga på Espresso house så vi var tvugna att gå någon annanstans... Där fick jag den äckligaste caffè latten jag druckit på länge! Jag ska skaffa mig en anteckningsbok med svarta blad och skriva ner alla som inte kan göra en ordentlig latte.

Väl hemma gjorde vi nachos och tittade på Simpsons, det är fredagsmys det.



Ååh, fina fina armband!

Jag spanade runt på nätet i diverse bloggar för att fördriva lite tid. Då hamnade jag på en tjejs blogg som gör egna pärlarmband och -halsband. De är otroligt fina och jag har redan mailat över frågor om jag skulle kunna få ett visst armband i en annan färg (rosa såklart) .

Hoppas, hoppas, hoppas!

Fast grönt är inte så pjåkigt det heller, som var originalfärgen. Men rosa matchar mina andra armband jag har som jag aldrig kan ta av mig.



Monsters made me do it!

David&Goliath

Idag har jag och D varit till Maxi med hans mor och lillasyster. Efter handlingen bjöd jag alla på varsin kul-/mjukglass och bjöd på fika när vi kom hem till oss igen

 

Jag har utlovat bilder på vardagsrummet efter ommöbleringen, och det kommer (så småningom).

 

Ikväll är det Rix Fm-festivalen här i Karlstad och jag skulle vilja gå dit, men jag verkar vara ensam om det! Ingen som jag har frågat om de vill ha en Manboy-fest har tackat ja... Konstigt detta. Jag får nog skicka några monster på dem så kanske de ändrar sig.

 

Ja vad ska jag då annars hitta på ikväll om det inte blir några festligheter?
Förslag mottages gärna.

 



Mobilblogg: Dags för en hemmagjord latte i...

dsc01574 (MMS)

Mobilblogg: Dags för en hemmagjord latte i soffan i det nymöblerade vardagsrummet. Bilder kommer senare :)


Mobilblogg: Nu sitter jag och hunden ute p...

dsc01568 (MMS)

Mobilblogg: Nu sitter jag och hunden ute på gräset. Hon tuggar på en pinne.. och jag tittar på. En härlig start på en onsdag.


Hej Bullen!

Imorse var jag ordentligt trött, så efter att jag tagit ut hunden på en morgonpromenad så kröp jag tillbaka ner i sängen i ytterligare två timmar. Vilket var välbehövligt.

Efter att jag fått i mig en brunch begav jag mig till Julia för att klippa och färga hennes hår. Det hela gick väldigt snabbt och det såg riktigt tjusigt ut när vi var klara. Efter det bjöd hennes mormor på fika, hon hade bakat mina älskade schackrutekakor (min mamma och A-S vet hur mkt jag älskar de kakorna) som jag satt och mumsade på. Även en bulle och ytterligare någon kaka slank ner.



Klick, klick, klick!

Jag gillar mitt och Dennis sätt att ordna födelsedagspresent åt mig. Jag klickar hem kläder och han betalar :)
Paketet kommer visserligen redan nästa vecka, så det blir en lite tidigare födelsedagspresent. Det fick han också, jag bjöd honom på Green day-konserten 1,5 månad före hans födelsedag.

Nu ska jag strax se på SATC och sen är det nog läggdags.
Guten nacht



Korvmacka á la Alfons Åberg

Ni vet, bilden av en limpsmörgås med en bit prickig korv? Det är en "Alfonssmörgås" för mig. Och goda är de dessutom, fast man kan inte äta det utan att dricka ett glas O'boy till.

Nu har jag nyss pratat en stund med Helena, det var kul. Alldeles för länge sen sist. Hon har varit och semestrat i Grekland och haft det gott. Jag får se om jag följer med mamma upp till Örebro nästa vecka och passar på att hälsa på Helena då.

Imorgon ska jag hem till Jullan och färga och klippa hennes hår, det ska bli skoj! Men för studen sitter jag och skriver rent massa recept som jag hade liggandes i skåpet i en enda stor röra. Nu ska allt in i en mapp så jag har de samlade.



Deuces

Jag gillar mitt fotoprogram, Photoscape. Det är det enda jag begriper mig på.

P.s.
Chris Brown - Deuces D.s.


Måndag hela veckan

Måndag idag. Jag har nyss druckit lite kaffe och sitter nu och lyssnar på musik. De planer jag har för dagen involverar städning och matlagning, inte så mycket annat. Tvätta borde jag verkligen göra, men lusten finns inte riktigt där.. Lusten finns inte där för städning eller matlagning heller, men jag räknar med att den kommer lite senare.



Never again!

Igår blev det en utekväll för min del trots allt! Jag trotsade tröttheten och den konstiga känslan i magen och följde med D och R hem till D's mor, och det var jag glad att jag gjorde. För vips så mådde jag bättre. Det bjöds på goda pajer och gott sällskap. Taxichauffören vi hade när vi åkte ner till stan var nog den härligaste jag har träffat, han presenterade sig som Fidel Castro. Han hade volymen i bott och valde (kanske lite olämpligt enligt vissa) att släppa ratten mitt i rondellen för att dansa medan han körde. Vi kom fram helskinnade till Lördagsklubben. Dit går jag troligen aldrig mer igen.

Idag har jag gått på stan med Julia. Det blev lunch och massa kläder för hennes del. Jag ska färga håret på henne på tisdag, och även ett litet klipp här och där, skoj!

Nu kommer snart Rickard hem hit och lagar mat åt mig (och Dennis). Efterrätten är redan gjord, kladdkaka.



En utekväll?

Efter regn kommer.... mer regn? Låt oss inte hoppas på det.

Nu ska jag ta och suit up inför kvällen. Fast först ska jag ta och äta något, annars lyckas jag säkert drälla över kläderna i vanlig ordning.





Orkar jag med detta? En utekväll? Zzzzzz



Jesus of suburbia


Pekskärmsmobil eller inte pekskärmsmobil?

Idag fyller Dennis mor, Iréne, år! Så ett stort grattis till henne! Vi ska över dit ikväll och kalasa, om inte vädret misstycker. Eftersom hunden är så förbaskat åskrädd lämnar jag henne inte ensam i oväder.

Jag sitter och klurar på detta med mobiltelefoner. Skulle jag kunna manövrera en pekskärmsmobil månne? Jag tycker att de är riktigt tjusiga, men är det för krångligt? Jag ska in på Trebutiken senare (om jag ens åker ner till stan) och pilla lite på dem tänkte jag.

Igår åt vi kinamat hemma hos oss, så vi har massa goda rester i kylen som ska bli lunch till mig och D idag. Mummmms!



Idag är ingen vanlig dag...


Imorgon är ingen vanlig dag...

.. för det är Dennis födelsedag!
Jag ska baka en supersmarrig tårta åt honom som vi får bjuda på.

Han kommer f.ö. hem inatt, jippie! Men innan dess kommer Ann-Sofie över för chips-dipp-cola-filmkväll, mycket mysigt. Jag ska nog ta och äta lite middag innan hon kommer så man inte moffar sig mätt på chips. Gräddstuvad pyttipanna som jag smakade igår var en riktig höjdare, så det får det bli idag igen. Mumsich som Erna säkert skulle ha uttryckt det.



Mobilblogg: När det kommer till att ha tun...

dsc01561 (MMS)

Mobilblogg: När det kommer till att ha tungan rätt i mun är min katt inge vidare bra på det.


En onsdagkväll

A-S frågade mig förut om jag ville med henne och hennes vän Carro ut till en uteservering ikväll, men jag tackade nej. Nu däremot känner jag för att göra mig iordning och gå dit. Men när jag väl är där kommer jag inte vilja sitta kvar, jag är inte mkt för att sitta på uteserveringar. Jag känner nog mest för att piffa till mig lite extra. Jag vet! Jag ska ta ett bad, lägga ansiktsmask, hårinpackning, måla naglarna och piffa till mig på det viset ikväll. Så får jag gå ut till helgen istället.




Klippeti-klipp

Mor ringde precis och beställde klipptid åt henne, syster Lisa och systerdotter Isabell hos mig. Jag är en kvinna med många talanger förstår ni. Så nu ska saxen fram!

Förut när jag hängde ut tvätten på tvättlinan fick jag genast sällskap av grannens två väldigt sociala katter. Så jag behövde inte känna mig ensam bland alla handdukar och lakan.




Födelsedagskalas

Fast inte än på en månad! Jag sitter och figurerar lite över en eventuell födelsedagsfest. Nackdelen med att fylla år i augusti är att alla ofta har semester, vilket i sin tur leder till att de flesta redan har något planerat då och är bortresta. Om de inte har semester så jobbar de, men i år fyller jag på en lördag vilket ökar chanserna att det faktiskt kan komma folk som faktiskt är hemma. Inte illa!

 

Inbjudningslistan är bara påbörjad, så om du inte fått nån inbjudan än behöver du inte hålla andan. Antingen får du en snart eller så får du ingen alls, men så elak brukar jag inte vara. Det är mest en fråga om plats... Vilket jag sitter och räknar på nu.

 

 


Små citroner gula

Bild från: adlibris.seNej någon städning blev det inte. Det drog igång ett sjudundrans oväder över Karlstad, och så nojjig som jag är för åska och blixtrar (speciellt när det låter som om himlen skulle rasa ner!) drog ut alla sladdar och la mig på sängen och läste i en bok jag fått låna av A-S, Små citroner gula. Hunden min som är fruktansvärt åskrädd låg bredvid mig och flämtade och skakade... Stackarn <3

Nu har ovädret gett sig och jag passade på att ta en tupplur eftersom jag inte fick så mkt sömn inatt pga åskvädret. Jag börjar känna att vädret motarbetar allt jag försöker göra om det så gäller sömn eller städning.

Antagningen till universitetet är nu klar och det känns bra. Förskollärarlinjen here I come! Tänk att det bara är 2,5 år kvar!



Städa?

David and Goliath

Man kan väl lika gärna ta och städa när det är så ostadigt väder ute.






Psst..

Jag hade rätt om Talented Mr. Ripley


We speak no americano

Den här låten har jag fastnat för på sistone. Om jag inte missminner mig är den samplad från en låt ur Talented Mr.Ripley. Detta ska jag kolla upp! Men först, här har ni låten





Tyskland

Nu sitter jag och gör en liten lista åt D på vad jag önskar att han köper med från Tyskland. De har Malacosnören där som de slutat sälja i Sverige som jag gärna vill ha, och lite annat smått och gott därtill.

Jag har ätit jordgbubbar med vaniljvisp och det var kalasgott! Sicken tur att jag köpte två liter jordgubbar.



Måndagspoesi för kylskåpsanvändare

Poesi

Imorse vaknade jag i vanlig ordning 7.30 som jag har gjort den senaste veckan. Skillnaden med idag är att jag lätt kunde somna om en liten stund till, gott.

Jag var och handlade mat förut och köpte massa jordgubbar som jag ska mumsa på med vaniljvisp, om bara D kunde komma hem och joina mig skulle det vara alldeles förträffligt trevligt.

I veckan blir jag gräsänkling och då ska jag passa på att se på de nya filmerna som jag köpte i Lysekil. Jag började kolla på ena igår, men det blev så sent eftersom det blev förlängning i fotbollen (Grattis Spanien) så jag somnade nästan på soffan. Kanske ska se klart filmen ikväll månne?

Nu blir det iaf lite mat, jag är hungrig som en varg.



Äntligen hemma!

Nu är jag äntligen hemma från Gullmarsfjorden där jag har spenderat den senaste veckan. Nog för att det är skönt att åka bort, men det är fasiken så gött att få komma hem också!

Dennis har jag inte träffat på 9 dagar och imorgon natt åker han till Tyskland och är borta till torsdag kväll.. Så Ikväll har vi kollat på VMfinalen, där Spanien nyss vann! Snart ska vi dra på en film, det lutar åt Inglorious bastards. Det var länge sen vi såg den. På bordet står ostbågar och jordnötsringar uppdukade.

Nu drog katten ner hissgardinen, så det är dags att avsluta här.




Mobilblogg: Nu är vi på väg till Strömstad...

Mobilblogg: Nu är vi på väg till Strömstad på lite sightseeing. Gps:en hänger inte riktigt med, men vi ska nog hitta dit ändå.


Mobilblogg: Idag har jag, mor och Jenny va...

dsc01541 (MMS)

Mobilblogg: Idag har jag, mor och Jenny varit till Ullared och handlat lite Vi är på väg hem därifrån nu. Jag hittade en ordentlig vinterjacka, vilket känns lite bisarrt att köpa mitt i sommaren... Men nu är jag iaf redo!


Mobilblogg: kyrkan i Lysekil

dsc01535 (MMS)

Mobilblogg: kyrkan i Lysekil


Mobilblogg: God morgon! Jag och hunden har...

dsc01529 (MMS)

Mobilblogg: God morgon! Jag och hunden har varit på en promenad. Nu sitter vi nere vid vattenbrynet, till sällskap fick vi en svan som kollade om vi bjöd på något. Det va inga sälar här idag, de brukar tydligen hälsa på här.


Mobilblogg: Utsikten från stugan är inte f...

dsc01525 (MMS)

Mobilblogg: Utsikten från stugan är inte fy skam. Tyvärr är det brännmaneter i det klara vattnet.


Mobilblogg: Nu har färden mot Lysekil påbö...

dsc01520 (MMS)

Mobilblogg: Nu har färden mot Lysekil påbörjats. Jag har redan kommit till Mellerud och här var det dags för ett lunchstopp.


Mina sanningar!

1. Det man äter efter man har motionerat räknas inte.

2. Tappar man något ätbart på golvet/marken har man 5 sekunder på sig att plocka upp det för att äta det. Längre än så bör det slängas.

3. Äter man något onyttigt tidigt på dagen gör det ingenting, man rör ju ändå på sig såpass mycket under en dag att det egentligen inte räknas.

4. Om man äter ensam halveras kaloriintaget.

Mina sanningar
Lev och lär, mina damer och herrar.


Semester

Jag har ju visserligen påbörjat min semester redan i maj enligt mina beräkningar, men imorgon bär det av mot kusten! Sön - sön ska spenderas i en stuga i Lysekil tillsammans med familjen och hunden. Min älskade sambo jobbar så han kunde inte följa med, det va inte roligt att åka ifrån honom <3


Effektivitet när den är som bäst!

Idag har jag hunnit med väldigt mycket! Jag har gått på 45min promenad, cyklat ner till stan med D och gjort några ärenden, cyklat hem, lagat och ätit mat och jag har även börjat packa inför min vecka på kusten. Effektivitet när den är som bäst!

Sen ska jag ut på en långpromenad med D och sen ska jag se på Sex and the city i vanlig ordning kl.23:00 på TV3.

Den senaste låten som fastnat på hjärnan:
Flo Rida ft. David Guetta – Club Can't Handle Me
Den kommer jag att spela flitigt i sommar.





Eclipse




Idag har jag varit både ute på Lamberget tillsammans med Ann-Sofie och på bio tillsammans med Julia, Erica och Anders. Filmen, en av filmerna i Twilight sagan, Eclipse var faktiskt den bästa av alla de tre filmerna! Den kan jag t.o.m. bry mig om att se igen. New moon har jag bara sett en gång och aldrig igen.. Ska man ta och läsa den tredje boken igen kanske?

Nu ska jag ta och äta lite kvällsmat så jag inte går och lägger mig efter att bara ha ätit popcorn sen kl.18.00. Leverpastejsmörgås kanske?


RSS 2.0