Sunday, bloody sunday

I dag har jag varit nere på stan och tagit en kaffe med Viola, vilket var supertrevligt. Jag försöker intala henne att hon ska börja studera för det är hur kul som helst.

Tanken slog mig i dag att jag ännu inte betalat räkningarna, så det ska jag sätta mig med ikväll. Jag blir lika förvirrad varje gång att februari inte har lika många dagar som resterande månader. Någon gång borde jag väl minnas det?

Nu ska jag lägga kött i en marinad och sedan blir det wok för hela slanten. Mums!


"Du har ju hela helgen på dig!"

I dag blev jag några kronor fattigare men jag kommer att bli en upplevelse rikare. Jag hämtade nämligen ut Green day-biljetterna i dag. Jippie! Det kommer att bli alla tiders.


Helgen är redan fullsmäckad med roligheter, och det är bara torsdag än så länge!

Fredag
- Quizz
- Utflyttningsfest hos Erna

Lördag
- Örebro

Söndag
- Fika med Viola
- Filmkväll hemma med Dempan

Hejsan hoppsan!

Bild från: http://www.defmshop.com


Då hade jag bokat biljetter till Green day i sommar till mig och Dennis.
Hoppas han gillar överraskningen (och att han får byta bort sin jobbhelg)!


Tack, Julia



Jag fick det här jättefina kortet av Julia i dag, som hon dessutom har gjort alldeles själv :) Jag behöver dock inget tack, för jag har bara gjort det vänner är förväntade att göra. Men jag blev jätteglad för kortet, det är så fint så! Ni får dock inte veta vad som stod innuti, det var till mig och inte till er.

Nu när jag är hemma igen efter fikat som var efter ceremonin är jag alldeles skakig av kaffet. Det räcker med en kopp och jag blir alldeles darrig. Tänk då när jag drack två redbull en utekväll, jag fick ångestattacker när jag kom hem. Jag är inte gjord för koffein.


Tadaaa!

Mina skor


Här är de, mina nya fina vårskor :)


OS-frukost

Jajamensan! I dag ringde klockan 5.50 för att jag och Dennis inte skulle missa Sveriges hockeymatch. Jag var dessutom extra flitig som började tvätta då! Det är det tidigaste som jag någonsin har befunnit mig nere i en tvättstuga kan jag lova er. Rickard dök upp samtidigt och jag dukade upp frukost med smörgåsar, kaffe och många olika pålägg, det var riktigt mysigt.

Efter att hockeyn var slut så somnade jag i en liten stund, men det blev inte långvarigt. Klockan 11.15 skulle jag infinna mig på Claratappen och ge dem lite av mitt unika* blod. US som gjorde iordning mig var förvånad över att jag aldrig hade lämnat blod tidigare "Du verkar så lugn" sa hon. Men efter mina turer till sjukhuset i våras blinkar jag inte ens när de sticker mig längre.

Jag tog min lilla presentcheck som jag fick efter blodgivningen och köpte mig ett par rosa skor som jag ska ha när/om snön försvinner. De är jättesöta! Lägger ut en bild någon annan dag.


* Det är bara 9% som har samma blodgrupp som jag i Sverige

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Bild tagen från Google.se



Jag kollade på denna film, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, häromdagen. Den var suverän! Mycket bättre än väntat, inte bara en Harry Potter kopia som man kan tro. Se den också!

 


This just made my day..

Jag fick VG på mitt quizz! Jag är jätteglad! I kväll blir det nog After Work, jag ska se vilka jag lyckas skrapa ihop för att följa med mig. Helena är på än så länge, kanske Sandra. Ska höra med Erna också.


Starbucks är här!

Dock bara på Arlanda än så länge. Vi får väl hoppas att de byter ut ett av våra TRE Waynes Coffee som vi har här i Karlstad, som dessutom nästan ligger granne med varandra..

I dag jobbade vi på ordentligt i skolan, känns bra att vara effektiv. Vi spårade ur ämnet några gånger men lyckades hitta fokus igen. I morgon är det återigen dags för Quizz, bara två kvar efter denna. Denna gång ska vi stabilisera folkmängden och utrota fattigdomen, vi får se hur det går!

You put on quite a show, really had me going.
Hittade massa låtar från Glee (som jag f.ö. är störtförtjust i) på Spotify, min kväll är gjord :)

Tiden går fort när man har roligt


1610 dagar i dag
Puss!


Onsdag hela veckan

I dag återvände jag till skolan då magsjukan inte längre var ett faktum. Utan nu mår jag bättre, inte helt bra, men bättre iaf. Efter föreläsningen i skolan åkte jag och handlade lite, sen hem och gjorde halvfärdiga semlor åt mor och far. Det finns kvar till Dempan sen när han kommer hem i kvällinga.

Jag har även kalkat av kaffebryggaren och tagit hand om disken. Borde egentligen tvätta också, men det får bli ett senare problem. 

Jag skulle behöva byta labtillfälle i skolan då, men är det ingen som byter med mig så får det bli som så att jag hoppar över den. Detta är viktigare än en lab! Mina tankar är hos dig, Julia <3



Valentines day

Bild tagen från: http://media-files.gather.com


Jag såg nyss på den sötaste filmen som jag har sett på länge, Valentines day. Den påminnde mycket om Love Actually, som jag också gillar. Den var fullspäckad med kändisar dessutom. Se den!


Magsjuka?


Jag är sjuk, på något vis.. Förutom förkylningen så känns det som om magsjukan är på gång, mår så illa illa illa.

Jag lyckades iaf genomföra quizzet och har även gjort klart veckans uppgift som bestod av att göra diagram. De blev lila, så tjusiga så!

Dags att inta soffläge igen så magen får vila. Skolan låter jag bli i dag ifaaaaaaaall det är magsjuka ändå, jag är inte helt övertygad om att det inte är det som är på gång.

 


Lördag

Jag skickade iväg ca 15 st alla hjärtans dag-hälsningar via e-post och fick ett svar tillbaka. Kul.

I går begav jag mig till mina föräldrar tillsammans med min syster Jenny och hennes två barn. Jag ska vara här och vara barnvakt. Jenny åkte tillbaka till Örebro i dag och jag, M&P samt barnen åker dit i morgon.

Klimatsmart eller klimatlat?

Källa: Okänd



Labben i skolan gick bra, man kände sig rätt snygg i skyddsglasögonen man skulle använda. Sedan jag kommit hem har jag fixat iordning mat (som jag dock ännu inte har ätit, men den är klar iaf), skrivit färdigt min uppgift och skickat in den och muttrat lite över att den nya torktumlaren ännu inte har anlänt. Tankar om att baka en kladdkaka har jag även hunnit med och funderar nu på att skrida till verket. Det var allt bra längesen jag åt en sådan, har inte ätit det sen sist nu när jag tänker efter!

Annars då? Jo tvätten står kvar där jag lämnade den. Det är inte så att den tvättas av sig själv, men utan torktumlare tar det för lång tid att få alla handdukar torra. Hade jag varit ensam i huset hade jag inte behövt tumlaren (nu när jag ska vara klimatsmart), men nu när vi är fem stycken som delar tvättstuga känns det inte rätt att ockupera den i 2-3 dagar.

Dags att bli farliga!



Ge mig lite värme, tack!

Michelle i cykelkorgen




Jag längtar till våren börjar titta fram så man kan ta fram cykeln. Inte för att jag tänker cykla till skolan, jag skulle med största sannolikhet cykla vilse. Men bara att komma ut och röra lite på sig. I somras när jag och Michelle skulle hälsa på Lina i Viken fick hon åka med i min cykelkorg där hon satt väldigt bekvämt :)

I dag var det bara en föreläsning i skolan, och så passande hade de lagt den mellan 15-17. Inte min favorittid om jag hade fått välja, men nu vart det så. Efter det åkte jag ner till stan och hittade två toppar på Gina för 49kr styck, perfekt.

Nu ska jag gå och tvätta av sminket, borsta tänderna och läsa lite. Ska väl se till att Rickard åker hem också.


Mitt ekologiska fotavtryck



Nu har jag börjat skriva om mitt ekologiska fotavtryck som även det är en uppgift som vi fått i skolan. Om man lever enligt den levnadsstandarden som vi har i dag behöver vi minst 1,9 st planeter för att kunna överleva. Inte mina siffror, utan någon forskares.

Snart ska jag ta och slänga ihop lite nachos som Dennisen ska få när han kommer hem tänkte jag.

Halebop? Tre?

I dag har jag haft en heldag med Helena. Jag följde med henne till Wåxnäs och handlade mat och efter det bar det av hem till henne där vi åt kinamatsrester, mums! Sen lite slöande i soffa med riktigt goda kakor som hennes vän Mia hade bakat.

Jag fick skjuts hem av henne och nu sitter jag här och ska snart göra "Mitt vattenfotavtryck" som vi fått i uppgift att göra i skolan. Men för tillfället sitter jag och kollar över om det är värt att byta abonnemang eller inte
Bilden är tagen från: http://www.halebop.com/abonnemang
Jag vet inte vilket jag skulle välja isf. Det är antingen Halebop Hallå eller Halebop vänner.. Vad är mest prisvärt?


Ansvarskänsla, någon?

Det var väl självklart att torktumlaren skulle vara trasig och ingen har informerat övirga boenden... Inte ens med en liten lapp. Så nu när jag har tvättat massa sängkläder måste de alltså hängtorka, vilket kommer att ta 2-3 dagar nere i den kalla tvättstugan. Underbart.. Hade det funnits en lapp hade sängkläderna fått vänta.

Sökes: Lite ansvarskänsla

Znarktjuv

Haha, vilken klassfest det blev för mig då! Somnade hemma på soffan kl.23 och flyttade sedan över till sängen vid 24-tiden. Party! Det är dock inget jag ska ta igen i kväll, för i dag ska jag banne mig ge mig på tvätthögen som bara har blivit större och större.

Är det någon som har tips på en bra webbsida där de säljer roliga nagellack till en inte allt för stor summa? Jag är mer ute efter färg än kvalitée. Hojta om ni vet!

H O C K E Y!

I går vankades hockey för min och Dennis del. Tyvärr fick jag stå i motståndarklacken och heja i hemlighet. Jag hade hejat som tusan om jag inte var rädd för att bli nedslagen, vilket jag var. Men FBK vann till slut i förlängningen och Dennis var väl inte den gladaste, det var däremot jag! Hihi.

Den här veckan som har gått har varit omtumlande på alla sätt och vis. Jag vet inte alls vart jag står, trodde aldrig jag hade behövt omvärdera detta.

Nu är det dags för quizz!

Ett skepp kommer lastat..

I går kväll lassade jag och Dennis en pulka full med saker som skulle till återvinningscentralen och tog oss en kort promenad iväg dit. På tillbaka vägen fick jag sitta i pulkan medan D sprang, det gick fort som tusan! Det gick dock inte lika fort när jag skulle dra honom med mina värkande ben, men jag lyckades åtminstone få upp honom i en snöhög, hihi.

I dag ska jag ränna runt över hela stan. Jag ska till Wåxnäs, kanske Bergvik, och sen till Färjestad. Det ska nämligen fyllas på i kyl och frys och på aftonen ska jag på hockey är det tänkt. HEJA FÄRJESTAD.

I afton ska jag läsa igenom lite inför mitt första quizz som tar plats i morgon fredag. Har aldrig testat det förut, så det ska bli spännande.

Träningsvärk!

Jepp, bananpajen blev kanongod!

Ja, efter att ha hjälpt Helena att flytta fick jag en ordentlig träningsvärk. Att jag sedan dagen efter (i går) promenerade från Norrstrand till Herrhagen för att hjälpa henne att städa ur den gamla lägenheten byggde bara på lite mer träningsvärk. Så ni kan tänka er hur smärtsamt det känns i dag. Allt känns nog mycket värre enbart för jag inte är så van att ha träningsvärk ^^

I helgen åkte jag till Örebro och hälsade på la familia.  

Jag vill ägna många, många tankar åt Julia <3 Kämpa på!

RSS 2.0