Det vore nåt det...

Imorgon är det sista praktikdagen för denna gång. Jag har bakat chokladbollar till barnen och kladdkaka till fröknarna. Hur ska jag få med mig allt imorgon?

Nu ska jag ta mig lite kvällsmat. Jag går och lägger mig ovanligt tidigt nu när jag har praktiken. Men då ringer också klockan runt 6:00 varje morgon, likaså imorgon. Inte undra på att jag är trött.

Bon soir!

P.s. Jag hade gärna velat åka till USA och se Green day's musikal på Broadway nu när självaste frontmannen B-J Armstrong spelar rollen som St. Jimmy. Det vore nåt det!

Vi ska flytta!

Det är hemlisen. Jag och Dennis ska flytta till en annan lägenhet inte så långt bort från där vi bor nu :)
R O L I G T!


Jag vet något som inte du vet.

Samtalet kom till slut och det var ett bra samtal! :)
Mer info får ni imorgon (eller senare i veckan).

Tihi!


Lång väntan

Vilken lång väntan på ett telefonsamtal som aldrig verkar komma.
Tick, tack, tick, tack...


05:35 - Zzzzz

Gissa när min väckarklocka ringde imorse.

5:35. Den tiden är inte att leka med. Det var bäcksvart ute och nästan inga lampor lös i fönstren på husen häromkring. Busschauffören såg väldigt trött ut och jag var säker på att han skulle köra av vägen, men han klarade av att hålla sig vaken.

Nu sitter jag med en stor kaffekopp i knäet som jag behöver för att hålla mig alert.
Disken är redan gjord, sen ska jag ta itu med min garderob.


Tips från coachen








Yoggi lingon och vanilj. Mums






Frisör


En bild från Lysekil i somras


Idag har Mammsen, Lisa och Bella varit här och fikat. Jag har även kapat håret på L&B så nu är de "höstfina" som de själv valde att uttrycka det :)

Annars så sitter jag och väntar på att det ska bli min tur i tvättstugan. Sen ska jag ner i förrådet och försöka göra lite plats åt sakerna som Dennis kommer hem med från sin mor. Det ska bli spännande och se om skiten sakerna får plats.

Lika bra att jag börjar sortera tvätten nu så går det snabbt sen.

Jesus of suburbia

It says "home is where your heart is"
But what a shame
'Cause everyone's heart doesn't beat the same
It's beating out of time


Blåbärspaj

Idag tog jag och D en promenad till Rickard och Linda för att bjuda på en blåbärspaj som jag bakat (med blåbären som jag själv plockade tidigare i veckan). Det blev en snabbvisit för sen skulle vi agera flytthjälp åt svärmor. Mitt i uppackandet av lådorna blev det kalas för D's syster Thérese som hade sin riktiga lärarexamen idag, hon fick ett fint äpple som jag också kommer att få i januari 2013.

Dagens lärdom:
Vuxna Äldre som är berusade beter sig fan så mkt värre än ungdomar som är berusade. Fy fan.


Sitter fast i Skattkärr en stund till. Utö...

Sitter fast i Skattkärr en stund till. Utöka busstrafiken, tack!


Heltäckningsmattor?

Praktiken är i full gång och jag har imorgon redan avklarat den första av två praktikveckor, härligt. Bara tanken av att det är fredag imorgon gör en extra glad.

Idag har jag tänkt städa och röja undan här hemma, för det känns som om det är grejer precis överallt. Dammsugaren behöver visa vad den går för också, för så mkt hår som hunden fäller den här årstiden gör att jag har heltäckningsmattor i vartenda rum (nästan).

Disken är jag redan klar med, så det som behövs göras är:
» Plocka undan alla saker
» -"- kläder
» Dammsuga
» Skura
» Dammtorka

Sen är jag nöjd.


Vi kör på lite till va?

Linnéa ♥ Dennis

5 år idag!

Nordic essentials

Nordic essentials

Denna rengöringslotionen från Garnier är jättebra, för mig. Har inte prövat de andra två produkterna än, men det ska jag absolut göra!

Nu är disken gjord och jag kan återigen äta, för nu finns det gott om gafflar vill jag lova er. Jag skrubbade även ren ungsgallret så det är skinande rent.


Dags att diska.

Slut på gafflar

Alla olika - Alla lika

Bild tagen från aftonbladet.se


Spännande!

Igår hade jag en rolig kväll hemma hos Robin med massa roligt folk.

Idag har jag städat i skåpen här hemma och börjat rensa lite i garderoben. Jag har även varit hem till min ena svägerska som bjöd på middag och efterrätt, mums!

Nu har jag skrivit ut busstidtabell och VFU-uppgiften för imorgon börjar jag min VFU igen. Spännande!

Dags att fixa det sista.


Telephone

Tonight I'm not taking no calls
'cause I'll be dancin'

4 liter borde väl räcka?

Idag har jag varit på stan med Toni. Vi drack caffè latte tills vi skakade som små asplöv i vinden. Vi ska även ses ikväll då hon hänger med hem till Robin för att fira honom. Även käraste Nena ska med dit! A-S:et ska på Ladies night som huserar här i stan i afton.

Solskenet jag fann igår innebär att jag kanske slipper hantverkare som återigen inte dyker upp på angiven tid och grannar som tar slut på mitt sköljmedel. (Nu har jag f.ö. köpt en 4-litersflaska med sköljmedel som jag har uppe i lägenheten för att vara säker på att det räcker)

Dags för lite mellanmål så jag orkar med kvällens bravader


När det känns som mörkast...

Hittar man alltid lite solsken :)


Blister in the sun

En låt av The violent femmes som alltid får mig på bra humör

Du ska veta hut!

Då var det avgjort. Mina skåpluckor är daterade till ca 1940-talet. Får jag några nya? - Nej.

En annan sak som irriterar mig är att nån jävla granne har använt sig av mitt sköljmedel, så nu när jag bokade tvättstugan är det bara kvar till en tvätt. Kul, jättekul, eftersom jag inte har nåt mer hemma då jag tänkte "Det behöver jag inte köpa idag, för jag har så det räcker" när jag handlade sist. Förbannat ohyffsat folk. ARGH!


Sånt irriterar mig

Hantverkaren som aldrig kom hit när han skulle ringde igår och gjorde upp en ny tid. Jag var så fräck så jag sa:
"Kommer du den här gången då?" "Hehe.. aahh.. Det blev bortglömt sist" och bad aldrig om ursäkt för det. Sånt irriterar mig.

Direkt efter skolan åkte jag ner till stan och lämnade tillbaka en bok till bibblan. Där träffade jag upp D som köpte ett nytt töntspel till sitt PS3, så honom lär jag inte se röken av mer idag. Vi köpte med oss varsin baguette hem, gottit.


¿Viva la Gloria?

There is no place like home
When you got no place to go

Social

En eftermiddag spenderad med A-S, handlat med M&P och en kväll spenderad med H & E. Jisses så social jag har varit idag. Dennis är nog den jag har sett minst av allihopa idag, så jag ska sätta mig hos honom igen.

♥ En stor puss till Dennis ♥


Ring ring!

Ny ringsignal

Fördel:

Gillar när telefonen ringer

Nackdel:

Vill höra färdigt låten innan jag svarar...


Chokladkaffe

Fördelen med föreläsningar vid universitetsstudier kan vara riktigt intressanta. Nackdelen är att det är få föreläsningar som är värda mödan att ta sig till skolan för. Jag har lärt mig att avväga vilka som kan vara värda att gå på. Som idag, då valde jag att vara hemma och jobba med litteraturen istället för att gå på föreläsningen. Föreläsningen hamnar ute på skolans nätverk för alla att ta del av imorgon, så jag kollar igenom bildspelet då.

Det är skönt att redan ha jobbat med barn och ungdomar sedan 2006 nu när jag studerar till att bli förskollärare. Jag har redan varit ute i verksamheten och sett hur det funkar och hur man (försöker) jobba efter FN's barnkonvention, vilket inte alltid är lätt. Så ibland känns det som upprepning för mig. Det är jättebra för de studiekamrater som kommer direkt från gymnasiet eller som aldrig tidigare jobbat med barn och ungdomar att ha möjligheten till föreläsningar som den idag. Men jag kände att jag behövde lägga vikten vid mina böcker idag.

Att det är pissväder ute gör en dessutom mer motiverad att dyka ner i böckerna. Lika bra att ta tillfället i akt.



Nu:
En kopp chokladkaffe.



Vem var det som ringde?

Jag hittade en sida där man kan kolla upp olika företagstelefonnummer som har ringt hem till en men som man har vägrat svara. Folk har lämnat kommentarer om vad det är för några som ringt (de som faktiskt har svarat i telefonen då).

F.ö. sitter jag i telefonkö hos Tele2. Jag fick knappra in mitt telefonnummer så skulle de ringa upp mig när det var min tur, det återstår att se om de verkligen gör det. Hur som helst så är jag nu väldigt trött på att folk ringer hem till mig och frågar efter den där jäkla Jan Litzell som folk har gjort i tre år nu.

Åh, de ringde upp! Fick prata med en jättetrevlig kvinna som även hon skrattade åt mitt problem. Ett nummerbyte är möjligt om man vill, mot en kostnad såklart. Men just nu känner jag att det är värt det! Ska bara höra med Dennis först

Closer to the edge

I don't remember the moment I tried to forget

Det är väl självklart...

Det är väl självklart att 3s hemsida inte fungerar ordentligt när jag tänkt logga in för att maila och fråga vad fan de håller på med.

Jag orkade inte hålla mig uppe till kl. 3:00. Jag gick och la mig strax efter kl. 23:00 och ställde klockan på 3:00, men när den sen ringde tänkte jag "Nej.. fan.. orkar inte" och somnade om.

Snart kommer D hem med färska frallor till frukost. Mums!


Hemklickat

Nu har jag klickat hem 7st plagg och ett armband från H&M's webshop för en förvånansvärt billig summa. Nice!


Klockan 03:00?!

Imorse fick jag ett sms av syster J som frågade om jag vill med till IKEA idag, och det ville jag såklart! Turen genom IKEA kostade mig hela 55kr, så det blev inga stora inköp. Men det var sällskapet som var det viktiga.


Bild tagen från: http://userserve-ak.last.fm


Jag vill väldigt gärna kolla på Mtv's VMA, men den börjar sändas kl.03:00! Hujeda mig, hur ska detta orkas med? Jag är lyckligsvis hemma från skolan imorgon så på så vis är det ingen omöjlighet, men orkar jag?

Nu har jag läst två kapitel ur den första boken som jag ska seminarium på nu på torsdag och jag ska snart dyka ner i den andra.


Full rulle

"Anything in the fridge? Nope. Freezer? Nope. Cabinets? Nope. Time to check the fridge again." - Peter Griffin

Idag har det varit full rulle hela dagen. Först en fika på stan med Toni, Cicci, Maria och Becca och efter det lite strosande på stan. Åkte hem och var hemma i ungefär två timmar för att sedan åka hem till Toni för en lugn hemmakväll med film och godis, en alldeles lagom ansträngande kväll för min del.

Nu ska jag gå och lägga mig.



Vålberg

Jag stannade hemma igår. Gick och la mig strax efter kl.22 tror jag, så jag hade aldrig orkat med en utekväll.

Idag har jag åkt till mina föräldrar ute i Vålberg och spenderat dagen här tillsammans med syster J och två systerdöttrar som hämtade upp mig på vägen från Örebro. Michelle hängde med även hon, vilket var mycket populärt bland de små. Jag ska snart åka hem, om sisådär 2-3 timmar. Innan dess känner jag att det är dags för en smörgås eller två


Fördelar?

Litteraturseminariet idag gick också smidigt och smärtfritt. Det är lite skönt att kunna diskutera kurslitteraturen med andra, eftersom alla uppfattar vad man läser olika. Alltid bra med fler och framförallt nya infallsvinklar.

Ikväll är det tanken att jag ska gå ut, men jag känner mig inte bra nu. Magont och så förbaskat seg, inte ens kaffe har hjälpt.


Fördelar med att stanna hemma resp. gå ut ikväll.

Stanna hemma:                                          Gå ut:
» Ta ett varmt bad                             » Träffa nytt folk
» Slappa                                           » Göra sig iordning
» Pyjamasbyxor                                 » Liv och rörelse
» Tjejfilm                                          »

Hmm.. Jag får grunna på det lite mer.



Nu är jag hungrig

Nu står maten i ugnen och gottar till sig. Jag slängde ihop potatis, kassler, lök, paprika och matlagningsgrädde med vitlökssmör och ställde i ugnen och hoppas att det blir en smaklig måltid. För nu är jag hungrig.


Zzzz


Jag är trött.


Ditt lilla blåbär.

 

Idag var det första dagen som jag faktiskt vågade mig på en skogspromenad med hunden. Jag är fruktansvärt äcklad av fästingar och vill inte veta av dem alls! Men nu är jag ganska så övertygad om att det inte finns allt för många kvar i skogen. Eftersom blåbärsplocket inte var planerat var jag glad att jag hade en extra hundpåse med mig, för där i hamnade mina blåbär och lingon. Nu är de rensade och sköljda och ska snart hamna i en paj tänkte jag mig. Mumsigt!


Barnkonventionen

Nu sitter jag och läser på lite om Barnkonventionen för att leta reda på en artikel som jag finner intresse för, som jag sedan ska ta upp i studiegruppen för diskussion. Jag har redan hittat vilken jag tänker välja, art. 18.

Ikväll är det premiär för Filip och Fredriks program Lite sällskap på Kanal 5. Det ska ses!


Man must dance

A monkey needs to dance
so do you

Vrålåk

Igår åkte jag med mina föräldrar på en tur till Örebro. Där fanns det gott sällskap, fika och massa mat.

Idag skulle jag och Dennis städa, men då märker vi att dammsugaren har sjungit sista refrängen. Då fick vi skjuts av mina kära föräldrar och åkte till Elgiganten och köpte ett riktigt vrålåk! Sladden är superlång och räcker igenom hela lägenheten, perfekt!

Imorgon måste jag sätta mig och plugga lite, har ett litteraturseminarium i veckan nu ett tag framöver. Bara att bita ihop.


Lite sällskap

"Det kan va en fördel att heta Åke"

Hahaha!

Miami Ink

Jag har nyss suttit och tittat på Miami Ink, och jag skulle vilja göra en tattuering.. Men eftersom jag inte vet exakt vad eller vart så blir det inget med det nu. Jag skulle vilja göra en fyrklövertattuering för varje fyrklöver jag har, men ≈25st tattueringar kan bli lite mycket...


Hey, I'm in the band!

Fullt upp hela dagen idag.

Började som sagt med sovmorgon, okej, det var kanske inte det mest ansträngande jag har gjort. Sen dess har jag varit på Wåxnäs, IKEA, Bergvik, Maxi, ätit mat, hälsat på Ann-Sofie och nu är jag återigen hemma för en tyst och lugn stund. Trodde jag! Det är ju fotboll på tvn, då är det inte lugnt. Det är framförallt inte tyst.

I morgon kanske det blir BMB om orken finns. Skulle tydligen hamna på listan, sånt är alltid uppskattat!


Just dance

A dizzy twister dance, can't find
my drink or man.
Where are my keys? I lost my phone.

Skön start på dagen!

Efter att ha läst vad mina studiekamrater skrivit på Facebook om föreläsningen som var i fm gjorde jag rätt val att hoppa den. Jag har en talang för att redan i föreväg vilka föreläsningar som är värda att gå på. Istället blev det sovmorgon och en morgonpromenad på 30min. Skön start på dagen!

Nu har jag precis dammsugit, för 3e gången denna vecka. Hunden fäller så otroligt mkt päls nu så det ligger vita hårtussar i vartenda hörn hur ofta jag än dammsuger. Det är ingen idé att ställa undan dammsugaren för den behövs snart igen.


Green day

http://kroq.radio.com/2010/09/01/green-day-live-at-verizon-wireless-amphitheater-83110/#photo-14



Fan vad jag önskar att jag bodde i USA ibland. Jag hade gått på varenda Green day konsert jag lyckades hitta. De är grymma när de spelar live! Deras senaste konsert i CA USA spelade de i över TRE timmar, fullt ös hela tiden. Fan. Fan, fan, fan.



Kinamat? - Ja tack!

Seminariumet gick galant.

Jag åkte med Nena hem till henne och promenerade sedan in till stan för att hämta ut lite böcker från biblioteket och passade på att köpa lite kläder. För idag fann jag minsann lite roliga saker.

Ikväll ska Dennisen bjuda mig på middag, jag är sugen på lite kinamat. Så det blir nog nåt sånt skulle jag hoppas på. Mums!

Nu sitter jag och poppar lite musik medan jag väntar på att kaffet ska bli färdigt.

Litteraturseminarium nästa

Allt blev så sent idag så jag åkte aldrig iväg till Jullan. Det blir till helgen istället

På fredag är det välkomstfest för alla studenter på Nöjesfabriken, undrar om jag också får komma eller om det bara är för de nya studenterna. Jag får kolla upp detta!

Ikväll gjorde jag tacos, för man får faktiskt äta det på andra dagar än fredagar. Det blev supergott och till efterrätt hade jag köpt en påse lösgodis, men efter två bitar ville jag inte ha mer.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra iordning väskan inför skolan imorgon. Litteraturseminarium nästa!


F#ck you!

Nu har den officiella videon för Cee-Lo's nyaste låt äntligen fått en musikvideo. Får se om ni hinner se den innan de tar bort den från Youtube


Plick och plock

Nu har jag diskat och börjat plocka iordning här hemma. Hur tusan lyckas alla saker hamna överallt utan att "någon" använder eller rör dem? Konstigt fenomen, men jag tror inte att jag är ensam om att drabbas av detta. Jag erkänner mig skyldig till halva röran åtminstone.

Senare idag ska jag hem till Jullan och hjälpa henne komma iordning i sin nya lägenhet. Det är mycket roligare att plocka i någon annans saker än sina egna. Varför är det så?

Just ja, kaffe var det!


Coffee!

Jag sov ut riktigt ordentligt idag vilket var behövligt. Jag var nog inte ute på morgonpromenaden förrän kl.12. Frukosten blev en skål med yoghurt och müsli, så himla gott! Jag ska snart sätta på en kopp kaffe eller två..


RSS 2.0