Mobilblogg: nu är det sista promenaden för...

dsc01331 (MMS)

Mobilblogg: nu är det sista promenaden för dagen. Dags att sova sen. Det blir en tidig morgon imorgon.


En liten promenad i solskenet.

dsc01280 (MMS)

En liten promenad i solskenet.


- En Frappe, utan grädde tack!

I dag blev fikan med Toni äntligen av! Jag tog mig en Frappe och den var riktigt god, dock bad jag aldrig om att få grädde på men fick det ändå... Det dröjer inte länge till nästa fika hoppas jag, det var jättekul att träffa henne. Hon bor i Los Angeles så det var nästan ett år sedan jag träffade henne sist. Men nu är hon i Sverige ett tag framöver, skoj skoj!

Efter fikat skyndade jag mig hem, och väl hemma så ringer Ann-Sofie och frågar om hon får kaffe.
- Givetvis! svarade jag och gjorde iordning en termos för att sitta ute i gräset medan solen ändå sken.

Nu sitter jag och fixar lite musik till min mp3-spelare som jag tänkte väcka ur sin djupa sömn. Här ska det springas, så jag behöver lite ny och fräsch musik med bra tempo i.

I morgon är det skola för ovanlighetens skull. Det är min studiegrupp som har gjort upp att vi ska träffas och planera lite inför vår gestaltning. Efter det ska jag förhoppningsvis träffa lite folk.




Man ger och man tar

Igår var det full rulle hela dagen lång. Den påbörjades med en resa till ÖB med Erna och Helena. Efter det var det Bergvik som stod på schemat och därefter var det hem och fixa inför klassfesten. Kl.17 begav det sig mot Helena och där var det grillning, prat, drickande, brännbollsspelande (jag slog ett frivarv!) för att sedan avsluta kvällen på Ankan i goda vänners lag.

I dag har jag varit pigg, men sen satte huvudvärken in.. Och likt klockan så kom åskan när jag anade det. Tyvärr är hunden livrädd för åskan och det tar ett bra tag att lugna ner henne igen.

Dennis far kom hit från Sthlm på en snabbvisist tills imorgon. Så eftersom D var rar och stannade hemma för min skull igår så har jag hållt mig hemma med hunden ikväll. Man ger och man tar, helt enkelt.

Nu är det banne mig sovdags.



Nu är jag ute på en liten promenad för att...

dsc01278 (MMS)

Nu är jag ute på en liten promenad för att få lite frisk luft. Det känns som om det är åska i luften.. Haha, precis när jag skrev det så började det både att regna och åska. Hoppas inte att det håller i sig bara. Jag gillar inte åska.


Mobilblogg: nu har jag kommit fram till sy...

dsc01254 (MMS)

Mobilblogg: nu har jag kommit fram till syster Lisa. Jag fick en katt på axlarna, där satt hon en bra stund. Om en liten stund ska vi åka till Marieberg och kolla lite.


Kör mot Körmotskogen! Örebro kan man också...

dsc01252 (MMS)

Kör mot Körmotskogen! Örebro kan man också kalla det.


Åtta dagar!




8 dagar kvar!

Nu är det dags för mig att pysa iväg till örebro.


Krut

I natt/morse vaknade jag 3.38, bara sådär. Kunde inte somna om så jag låg och funderade på vad det skulle finnas att göra om man gick upp så tidigt. Jag kom inte på något så jag försökte somna om och lyckades till slut med det också. På grund av sömnavbrottet var jag väldigt trött i morse och gick inte upp förrän 10.30, skööönt!

Nu sitter jag här vid datan och ska ta och lägga lite krut på det sista i rapporten som ska in på fredag, jag är inte långt från klar.

Senare ikväll vankas det lite mat hemma hos Erna, det ska bli hur gott som helst! Dock finns det ingen hundvakt så jag blir inte för långdragen hemma hos henne.



Kexchoklad med hallon har jag fått tag på....

dsc01229 (MMS)

Kexchoklad med hallon har jag fått tag på. Jag trodde att de skulle vara supergoda med en tydlig hallonsmak. Istället smakade de knappt nåt av hallon alls till min besvikelse.. Nu är det dags att sova, jag har en tidig morgon med en föreläsning kl 8.30.


Nu är jag nöjd.

I dag har det varit full rulle nästan hela dagen. Jag har iaf inte velat sitta vid datorn i det fina vädret, så den har fått stå avstängd så gott som hela dagen.

Jullan kom förbi på fika förut i dag. Jag briljerade med muffins som jag gjorde i morse (jajamensan, nu blev det av!) och hon fick även med sig några stycken hem. Nu på kvällingen såg jag att jag fått svar på min rapport jag lämnade in för flera veckor sedan. Fick retur på den, vilket jag förstår! Jag själv fattade inte vad jag hade skrivit. Men nu har jag skrivit om det och jag är nöjd.

Nu ska jag bita i Fallbeskrivningen som ska in senare i veckan. Det är så mycket planerat den här veckan så jag måste se till att få lite saker gjorda så jag hinner med att leva lite också :)

Ner med näsan i böckerna!



Typiskt mig!

Jag satt och plockade lite i html-koderna i bloggen och gjorde en soppa av det mesta. Vilket resulterade i att jag fick göra om allt i kodmallen. ALLT. Men nu blev det ordning och reda igen efter några om och men.

Listan som jag gjorde förut kan få några avbockningar. Skurningen och (återigen) bakningen kan dock inte markeras som färdiga då de aldrig blev av. Det ska göras i morgon innan Julia kommer hit och fikar. Då tänkte jag minsann bjuda på minimuffins serrni.




Vad har denna dag att bjuda på?

»  Ett besök till Bergvik
»  Solsken?
»  Mat
»  Baka minimuffins som jag aldrig gjorde igår
»  Skura golven
»  Promenader

Ja ungefär så kommer min dag att se ut med några tillägg allt eftersom. En och annan kaffepaus kommer nog att läggas till.. Nu ska jag iaf sätta igång så jag kommer iväg till B-vik.


Min och Michelles promenad

Karlstad

Vi gick runtomkring Krôppkärrssjön





Hittade en jättefin grillplats!






Jag gillar M's stil att gräva en grop ståendes på huvudet.
(rekommenderas ej, man får sand i ögonen)






Ser ni ekorren?






En aningen skev lyktstolpe




Michelle ger här ett exempel på hur man gräver som bäst.



Vit som snö

Ja, det är som sagt helt alkoholfritt för min del denna helg. Istället så har jag druckit te med kära Ann-Sofie i min soffa såhär på lördagskvällen. 


               Bild tagen från: http://www.shopping4net.dk

Jag har nyss klivit ut ur duschen. Jag har lagt märke till att allt jag använder förutom mitt schampoo ingår i LdBs serie Vitalizing silk. Det luktar så himla gott! De borde göra ett schampoo.




Minimuffins

I dag hittade jag ett paket med minimuffinsformar som var hur söta som helst! Så det ska jag nog ta och sysselsätta mig med i kväll. För någon utgång blir det inte för min del, är inte det minsta sugen trots att vi återigen fått sett lite solsken här i Karlstad i dag.

Dennis köpte med ett paket glass till mig häromkvällen som jag tänkt smaka på. Carte D'Or med vanilj, choklad och muffins/kakbitar i (eller vad det var), så det låter lovande.

Först och främst ska det ätas middag, vilket får bli köttsoppa och smörgåsar. Mums!
BTW, middagen som Rickard bjöd på i går var god och jag behövde inte lyfta ett finger. Perfekt.




Guten morgen! I dag har vi återigen en grå...

dsc01209 (MMS)

Guten morgen! I dag har vi återigen en gråmulen dag som ska fyllas med diverse aktiviteter. Vad dessa är har jag ännu inte kommit underfund med. M har intagit lekposition, hon vet iaf vad hon vill göra. Dags för en kopp kaffe.


Nytt fikaställe?

Tidigare i dag åkte jag och Dennis ner på stan där han bjöd mig på en fika. Tråkigt nog var morotskakan inte så god som den har varit. Personalen var väl inte den trevligaste heller.. Dags att leta upp ett nytt ställe helt enkelt. Jag gillar Melkers, men deras kaffemuggar är så små och fikat är nästan oftast slut. Det kan också bero på min tajming att jag alltid är där sent? Nåväl.. The search goes on.

Väl hemma satte pysselnerverna igång och jag diskade, torkade ur lådor, rensade skåp och piffade upp hela köket. Jag är inte riktigt helnöjd än, men det är på gång åtminstone.

Ikväll erbjöd sig Rickard att komma hit och laga mat till oss tre, mig, D och R. Det ska bli mums!

Förresten! Grannen höll på att backa över mig med sin bil när jag och D skulle ner till stan. 10cm till och han/hon hade träffat mig med bilens bakända. Ajsing bajsing!




"Regnet det bara öser ner"

I dag har jag inte haft det roligt under eftermiddagen. Det har åskat, blixtrat och ösregnat i några timmar här. Jag är väldigt åsk- och blixträdd, så det är inte så lätt för mig att visa mig lugn inför hunden som även hon är livrädd när det gäller åskväder. Vi tog oss igenom det efter några om och men och nu är det bara regnet som återstår, men det gör mig inte så mycket.

Helena kom nyligen förbi och hämtade en väst som hon skulle låna när hon skulle springa med i Vårruset, trots regnet! Det är bra gjort!

Nu ska jag fundera på vad man ska äta för mat i kväll.. Jag är väldigt idéfattig just nu. Ge mig tips!





Green day!

Green day


Nu är det bara 14 dagar kvar tills jag och Dennis åker ner till Göteborg. Det är också 15 dagar kvar tills vi ska se Green day uppträda på Ullevi, med Johnossi som förband dessutom. Jag ser verkligen fram emot detta!


Ont, det gör ont.

I går hade jag ont i mitt öga hela dagen lång, men inget stod till synes fel med det. I morse däremot... Hujeda mig vad svullet mitt ögonlock var! Jag fick börja dagen med en ispåse på ögat för att få ned svullnaden en aning. Nej, det är inga allergier eller så. Jag tippar på att jag har någon slags infektion i kroppen, som den utbildade US jag är, som jag får vänta ut.

Men nu, med kaffekoppen i handen, solen som snart når balkongen och glassen i frysen känns det helt okej ändå
FACEBOOK


Nu sitter jag, Michelle och grannkatten ut...

dsc01198 (MMS)

Nu sitter jag, Michelle och grannkatten ute i solen och gottar oss. Det syns inte så tydligt, men katten är mycket större än Michelle.


Föreläsning. Just nu sitter jag inne på e...

dsc01196 (MMS)

Föreläsning. Just nu sitter jag inne på en föreläsning i Aula Magna. Ute är det strålande solsken och varmt.. Och här ska jag sitta fram till kl 13. En glass skulle sitta fint!


Quote of the day

Citat från Owl city


Måndag hela veckan

I morse gick jag upp kl.8 fastän jag är helt ledig. Dennis skulle åka till jobbet tidigt i dag så jag tänkte, varför ligga kvar ensam i sängen? Jag klev upp, klädde på mig och gick ut på en halvtimmes promenad med vovvan. Till frukost blev det omelett på ägg och korv samt en yoghurt. Kan den här dagen gå fel, undrar man nu. Känns inte så.

Lite senare ska jag iväg och fika med Viola på stan. Skulle egentligen ha träffat Ann-Sofie också men det blev för lång tid ensam för Michelle så jag fick avboka.

P.s. Jag vill ha en Iphone. D.s.

Hårinpackning... Eller?

Jag blev lite full av skratt nu när jag satt och skrev i Word. Ordet jag skulle skriva var "hårinpackning" men datorn, som är inställd på engelska, föreslog att jag istället skulle skriva...


Dagen efter dagen före




Ja, så var kvällen på Korriander gjord! Det var ett riktigt trevligt sällskap och jag fann en blivande klasskamrat som jag kom jättebra överens med. Såna kvällar är bra kvällar. Tråkigt nog så verkar de släppa in folk tills väggarna rasar då man kände sig som en instängd sill i en sillburk mot slutet.
Ett tips till personalen; räcker inte galgarna till så är det rätt mycket folk inne i lokalen.

Det blev en taxi hem då jag missade bussen med två ynka, men ack så betydelsefulla, minuter. En hundring för att bli hemkörd till dörren är överkomligt. Speciellt då jag bara spenderade 80kr på krogen.

I dag har jag och Dennisen möblerat om lite och småstädat, sånt som hör söndagar till för mig.


I'll chase you down until you love me

Nu sitter jag här och lyssnar på musik och peppar upp mig inför festen på Korriander senare i kväll. Det är som jag tidigare nämnt Erna som ska firas i dag! Det kommer att bli en kanonerskväll, garanterat!

Robin kom förbi förut och bjöd på pizza, mums! Nu sitter han och D och spelar tv-spel och skriker så de överröstar musiken i mina hörlurar. De skyller sitt förlorande på "att det laggar", men vem vet vad som stämmer?

Handväskan är packad, kläderna är i ordning, sminket är klart och skorna står i startposition. Nu väntar vi bara på att klockan ska ringa sen är racet igång!

Klackarna i taket, flickor!


Nu har jag mina minsta systerdöttrar, syst...

dsc01154 (MMS)

Nu har jag mina minsta systerdöttrar, syster och pappa på besök. Det leks med magneter och fikas. Jag har även klippt håret på samtliga. Dags för en påtår kanske?


Låtlista:

»  Lady Gaga - Alejandro
»  Usher - OMG
»  Lady Gaga - Telephone
»  Rihanna - Hard
»  Timbaland ft. Timberlake - Carry out
»  Jason Derulo - In my head
»  Madonna vs. Guetta - Revolver
 


I morgon...


Telephone, a re-make





Jag lägger inte ofta ut yoytube-klipp i min blogg, men denna fastnade jag för. Lyssna och avgör vad du tycker


Seriekrock!



Det skedde en ordentlig seriekrock utanför mitt hus i går, lyckligtvis handlade det inte om några höga hastigheter och ingen uppges ha blivit skadad. Men det var nära ögat att en lem eller två hade kunnat lossna i den kraftiga kollisionen. Fart är inget att leka med!


Mmmmarabou har gjort det igen!

Marabous nya chokladkaka med Polka är våldsamt god! Tänk att jag var skeptisk till denna? Dumt av mig. Nu är den testad och den är älskad. Hoppas att den stannar kvar länge, annars får jag köpa ett mindre lager och ha i skafferiet helt enkelt.

Rickard, Dennis vän, är inte den som drar sig för att säga saker och ting. I dag är det första han säger när han ser mig "Du ser trött ut i dag!" vilket jag svarar med ett "Du ser tjock ut i dag!" för att ge igen för alla de gånger han har kommit med sådana kommentarer till mig. I don't get mad, I get even. Vilket han också vet nu i fortsättningen :)

Jag är f.ö. i funderingarna om man ska ta och skaffa sig en Iphone.. Men det känns som en väldigt dyr leksak.


I dag är det min namnsdag och jag fick en ...

dsc01150 (MMS)

I dag är det min namnsdag och jag fick en jättefin blombukett av mina föräldrar. Alldeles rosa, precis i min smak! Jag blev jätteglad, tack så mycket!


Kursstart

Igår på kursstarten för min nya kurs ombads vi att lägga ut en bild på oss själva på skolans nätverk så att lärarna ska veta vilka vi är. Jag tänker lägga ut följande bild. Den säger allt om mig.

Min cykel


Annars i dag ska har jag ingenting planerat, massa måsten som jag egentligen borde ta tag i, men ändå inget som jag gärna vill göra.. Ni fattar. Nu ska det strax käkas lite frukost.


 


Alejandro

Spotify is my BFF

Kan man göra något annat än att sjunga med till Lady Gagas senaste låt Alejandro? Den hamnade t.o.m. överst i min stjärnlista på Spotify, så bra är den! Tack Robert!

I dag har jag som jag tidigare skrev varit och fikat hos Jullan. Efter det var jag ute på ett litet ärende och resultatet kommer att bli superbt. Nu, en kaffekopp senare, flödar inspirationen och jag ska strax sätta igång med mitt och H's lilla projekt. Alejandro går såklart i bakgrunden.


Jag och Michelle åker buss till Julia. Vi ...

dsc01139 (MMS)

Jag och Michelle åker buss till Julia. Vi ska bli bjudna på lite fika, Mums! Igår var vi till Örebro och fikade där. Det blir mycket fika och tack och lov blir det även långa promenader ;)


Dregen har kastat in handskarna?

Bild tagen från: http://www.sleazepage.huI går hade vi lite folk över på en grillkväll, mycket trevligt. Maten smakade kanon! Det var nämligen min grillpremiär för i år så det smakade extra gott för min del. Gänget hamnade på krogen och Dennis kom slutligen hem med ett par handskar som Dregen kastade på honom. Hamnar de på tradera? Haha.

I dag har jag städat hela skafferiet, rensade bort och flyttade runt på nästan allting. Nu blev det genast väldigt mycket ledigt utrymme. Men man hittar snabbt något att fylla den öppna ytan med igen, var så säkra på det.

Innan dess blev det en tur till affären och jag köpte på mig massor med fisk! Mums fillibabba! Köpte även lite snacks inför min hemmakväll. Till middag blir det inget annat än tacos <3 Lite lördagsmys helt enkelt




Högt över havet

 


Längst bort bakom trädet ser ni Rud. Jag och Michelle klättrade upp för ett högt berg på morgonpromenaden i dag. Om ni jämför med höghuset till vänster i bild ser ni hur högt upp vi var. Jättefin utsikt, dock inte den bästa kameran då jag bara hade mobilen med mig.

I kväll har det bara varit lugnt. Har planerat en dejt med Julia på måndag, då ska det drickas kaffe!

Ann-Sofie återvänder från det mindre soliga Mallorca i morgon. Här har vi iaf sol ungefär varannan till var tredje dag :P

Nu ska jag äta kvällsmat och planera inför morgondagen.

 


Where they at?

Where them girls talkin' trash
Where them girls talkin' trash
Where they at, where they at, where they at?



Choklad

Herregud va många nya sorters chokladkakor det finns ute nu! Och det är frukter i nästan varenda en! Ljuvligt. Jag är riktigt sugen på att testa den nya Kexchokladen med hallon(!), det låter hur gott som helst. Aladdins jordgubbshjärtan föll mig i smaken, de måste ni testa om ni inte gjort det än. De finns på Ica Spara på Wåxnäs.

Jag blev nyss klar med min litteraturdel till observationsrapporten, så det är en stor lättnad som lyfts från mina små studieaxlar. Sen att den ständiga känslan "duger det?" ligger och lurar tills läraren har satt sitt betyg får man helt enkelt leva med. Nu är den gjord, jag är nöjd. That's it!



I dag har jag möblerat om lite foton, bytt ut några, satt dit några nya och fixat andra ramar. Det är snart komplett, men än så länge är det några som fått dubbla kort i väntan på andra som ska upp. Det kommer att bli så tjusigt så! Helst av allt vill jag flla en hel vägg med såna här IKEA-ramar med massa massa foton.








 

 

 

 


Jädrans så hurtig jag är!

Redovisningen av min Power point-pres gick smärtfritt, men på tok för snabbt! Jaja, nu är den iaf gjord och inlämnad. Innehållet är huvudsaken.

Dagens att göra:
» Resten av disken som jag inte tog hand om i går.
» Läsa ytterligare kurslitteratur
» GREYS ANATOMY
»
Promenader som vanligt

Jag har fått träningsvärk i benen efter att jag har sprungit tre dagar i rad nu. Skönt att det känns! Annars känns det rätt drygt när man inte känner någonting i de få muskler jag har. Jag ska även köra lite armhävningar på min balansboll f.o.m. i dag. Jädrans så hurtig jag är!



Attans också!

När jag läste Emelies blogg slog det mig hur mycket jag egentligen har att göra. Undrar om kvällen blir så värst slö ändå... Fasiken! Jag ska göra upp ett momentschema så jag vet precis vad jag måste göra.

» Diska
»
Korrigera första delen av rapporten
» Läsa igenom lite kurslitteratur till den andra delen av rapporten
» Skriva den andra delen av rapporten
» Tvätta håret
» X antal promenader med Michelle

Allt behövs tack och lov inte vara färdigt i dag. Disken, håret och Michelle är det som behövs i dag. Ska även börja läsa igenom litteraturen, men själva arbetet behövs inte börjas med förrän i morgon. Inlämningen är inte förrän på fredag.



Tjuvtitt

Regnet drar sig allt närmare och närmare, men det har inte börjat ösa ner här ännu. Det är bara en tidsfråga. Tur att det finns paraply!

Tjuvtitt

I dag har jag jobbat med min Power point-presentation som ska redovisas i morgon. Grunden hade jag redan gjort för ett tag sedan, i dag har jag lagt till saker och finslipar ordentligt! Jag är riktigt nöjd med resultatet, men hade ändå kunnat fortsätta i timmar. Jag tycker att sånt är så roligt! Ni får en tjuvtitt på resultatet här ovan.

Nu sitter jag här med en kopp kaffe och ska snart in i duschen (varför fick jag plötsligt för mig att det var söndag i dag?). Sen blir det slött resten av dagen med datan i knäet tittandes på en bra film eller en bra serie, ödet får avgöra.




Regnväder på väg? :(

dsc01126 (MMS)

Regnväder på väg? :(


Springtur

Jag har nyss kommit in från en liten springtur tillsammans med Mi-Kjell runt Svinbäcken. Jag skulle föredra att springa i skogen eller på ett elljusspår, men något sådant finns inte här på Norrstrand. Vi har en liten, liten skog som har tre "ingångar" eller vad man ska välja att kalla det. Varenda en börjar med en sjuhelvetes uppförsbacke, så innan man hunnit halvvägs flåsar man värre än en hårblås. Efter några gånger går det nog lite smidigare får jag hoppas.

Maten ska strax påbörjas. Jag tänkte slänga ihop bacon, champinjoner, någon kryddig korv, creme fraiche och pasta och se hur det blir.



Soliga söndag

I går fick jag finbesök av Erna och Helena som kom hem till mig och kollade på film och bara slöade. När de sa att de skulle åka hem kollade jag på klockan, och hon var då visst 00:40! Jag hade ingen aning om att klockan var så mycket, hade kanske tippat på att hon var 23:00.

I dag är det riktigt fint väder, men ändå är det kallt. Det är svårt att klä sig bra sådana här dagar.

Jag är riktigt sugen på en utomladsvistelse. Funderar på att höra med Dennis, hans syster Tessan och hennes sambo Martin om de vill ta en resa med oss i sommar. Jag ska iaf införskaffa mig ett pass så att jag har ett om en sista minuten-resa skulle dyka upp tillsammans med ett sällskap att åka med.


New Spotify

 

I dag fick jag nya Spotify och det är perfekt! 

 

För stunden sitter jag och håller utkik på att få lite arbeten skickade till mig som ska opponeras på måndag morgon. Annars har jag inte direkt något planerat för dagen. Ska väl jobba lite med min power point-presentation som ska redovisas på onsdag, men det går nog i ett naffs.