Yippie kay-ey!

Jag fick byta inriktning!
Nu ska jag äntligen bli förskollärare <3




Det är bättre att vara på den säkra sidan

Jisses vad folk det var hemma hos Dennis moster, jag tror jag räknade ihop oss till hela 18 pers. Tack och lov hade de ett väldigt stort och rymligt kök, så det fick lätt plats med två hundar på 60-80kg utöver de 18 pers.

Direkt vi kom hem satte jag igång med maten. Robin hann komma hit tills dess att maten var klar så även han fick en del av min wok. Efter det fick jag åka med ner till stan och Robin släppte av mig på torget så jag skulle kunna ladda mitt busskort inför praktiken i morgon, sen satte jag mig på nästa buss hem. Drygt att behöva göra så, men nu får man inte använda kontanter på länstrafiksbussarna heller, och jag vet inte om de fått igång sitt kortbetalningssystem. Jag ville helt enkelt inte chansa utan vara på den säkra sidan, så nu är kortet laddat med åtminstone 100kr. Det räcker iaf några turer till och från praktiken.

Nu ska jag ta mig en macka och ett glas o'boy och slå mig ner i soffan. Det är inte långt kvar till läggdags då klockan ringer redan 6.30 i morgon. Så tidigt har jag inte gått upp sen jag gjorde det sist!


Förresten..

Jag måste berätta om den vidriga spindeln som jag såg i min tvättstuga i går kväll. Jag är inte den som är rädd för spindlar, om det inte kryllar av dem förstås. Men detta var en sån fruktansvärt vidrigt, äckligt, snuskigt enormt stor spindel att jag inte vågade stanna kvar nere i tvättstugan en sekund mer än nödvändigt. Fy faaaarao va äcklig den var! Och det värsta var när jag gick ner i morse och jag inte såg den! VART HAR DEN TAGIT VÄGEN? ÄR DEN I MINA KLÄDER OCH LÄGGER ÄGG? Jag vill inte ens tänka på det... USCH.


She's out of my league

I går gjorde jag faktiskt allt som jag planerat, städningen hade jag kunnat gjort lite grundligare förstås. Men det är något jag tar hand om ikväll istället.



Hade jag vetat att bion hade blivit inställd hade jag följt med till Örebro och hälsat på resten av familjen och haft en heldag på Marieberg med dem. Men istället så kollade jag på film, She's out of my league. Den var hur rolig som helst! Så se den när den nu kommer på bio i Sverige.

I dag är det kalas för Dennis kusin som fyllt år i veckan, så vi ska till Väse och fika och lämna paket.

Jag älskar listor... :)



Raindrops keep falling on my head

Ja, nu var det ett bra tag sedan man fick i sig en ordentlig dos av solsken. I dag möttes jag av ett rejält regnväder när jag skulle åka ner till stan, så det var bara att traska upp för trappan igen och hämta ett paraply. Men jag måste erkänna, hellre regn än mer snö.

Nere på stan kände jag mig inte ensam då så gott som varenda jäkel i Karlstad tänkte "Öjj, vi drar ner på stan vettja! Och vi som har paraply kan ju gå under tak så alla utan paraply får gå ute i regnet". Behöver en del dubbelt skydd mot regn eller litar de bara inte på sina paraplyn månntro? Dumt är det i vilket fall som helst, lämna plats åt de paraplylösa stackarna i sådant här busväder!

I kväll blir det en stillsam bio tillsammans med Ann-Sofie och kanske en burgare innan dess. Lugn och skön kväll, precis vad jag känner att jag orkar med i dag.



... om det så är det sista jag gör!

Bild från: www.swe-butiken.com



I dag har jag gått lös med mitt bankkort. Har handlat på Maxi, Ikea, Rusta och Willys så det känns som om jag har varit överallt nu. Jag köpte bl.a. en spikmatta och jag ångrar att jag inte köpt en tidigare. När de först kom var jag en av de som sa "Va gör en sån där för nytta egentligen? Bara påhittat nonsens" men jag kan erkänna när jag har fel! Man får ett otroligt lugn när man ligger på den och man blir alldeles varm, hur skönt som helst.

Resten av dagen bjuder på mat (som jag själv måste tillaga först), det obligatoriska FREDAGSMYSET såklart, en bra film på dvd, M&M's i mängder och mjukisbyxor. Något annat har jag inte planerat.

Säg inte att jag börjar bli beroende..

Bild från: www.kraftfoodsnordic.comFörut kom jag på mig själv med att sitta i soffan och titta ut genom fönstret och började känna mig jätteuttråkad och nästan lite sorgsen. "Nej fan, det beror väl inte på att jag inte har druckit kaffe idag?!" tänkte jag då.. Nu har jag gjort iordning en pulverpåse med kaffe och ska se om det känns annorlunda.

I dag har jag varit nere på stan och fyndat ordentligt! Fick med mig en klänning, en topp, ett par leggins, ett armband, ett paraply och en sportflaska för den blyga summan av 280kr, "Aj lajk!" som jag hörde en tjej säga på Gina Tricot. Jag tänkte att jag kunde sätta sprätt på lite kronor i dag. Letade även efter ett par skor men fann som vanligtvis inga. Alla skor jag har som är lagomt varma (för årstiden) läcker in vatten, vilket blir obehagligt efter ca 2 min. Jakten fortsätter!


Coffee!

Här sitter jag nu med en kaffekopp i högsta hugg. Ska jag få kreativiteten att flöda när jag är hemma behöver jag en liten skvätt kaffe. Jag får otroligt mycket gjort då. Det kan bero på kaffet eller helt enkelt mentaliteten, det är ingen som kommer att få reda på vilket.



Hur som helst... Dagen i dag började redan innan klockan hunnit slagit 07:00, och jag ska säga er att det var länge sen jag gick upp så tidigt för att åka till skolan. Ullaredsresan räknar jag inte med, dels för det inte var morgon då jag gick upp utan det var fortfarande natt då i mina ögon. Vi hade en föreläsning, gruppuppgift, litteraturseminarium som f.ö. var obevakat, vi fick gå när vi ville och "ni kan väl skicka in nåt på It's" fick vi som redovisning. Lätt match!


Magsjuka straffar syndarna... ;)

Nu i dagarna som kommer borde det börja märkas om man har blivit sjuk av det "orena" vattnet som vi har haft här i Karlstad efter den stora vattenläckan. Så är ni magsjuka beror det på att ni har druckit vatten som ni inte borde ha druckit. Nu har jag hört att man inte ens får borsta tänderna i kranvattnet utan måste ha kokat vatten även till det.... Hoppas magsjukan håller sig borta!

I dag satt jag och de övriga medlemmarna i min studiegrupp och planerade för vår lektion som vi ska ha om en månad och några dagar. Lite i tidigaste laget, men jag är helnöjd. Nu hinner man förbereda sig, och det med råge.

I dag ska jag även ta tag i tvätten som jag har fått vänta med pga vattenläckan, men nu var det ok för alla att "bete sig som vanligt igen". Så här ska tvättas.


"Ska vi sätta en smileygubbe där?"

I dag när jag försökte väcka Dennis blev jag mött av ett surt "Men jag spelar inte ishockey, jag spelar hockey". Jag själv trodde inte att det var någon skillnad, jag får fråga vad han menade när han är i ett vaket tillstånd senare. Jag får alltid höra roliga saker från honom, inte minst om smileygubbar.

Det har väl undgått få att Karlstad har varit lamslaget när det gäller vattenledningarna, de har nämligen brustit och alla har varit utan vatten. Men nu verkar det tack och lov ha kommit tillbaka, i små skalor än så länge. Jag som hade tänkt tvätta i dag, vi får se hur det blir med det.

I går kollade jag på filmen om Benjamin Button och den var riktigt bra! Den borde ni se om ni inte sett den, det kanske bara är jag som är dryg.

Dags för frukost!

Utmattad... Zzz

I går spenderade jag sammanlagt 10 timmar i bilen. I dag är jag helt överenergisk samtidigt som jag aldrig har varit tröttare. Jag var som jag tidigare nämnt till Ullared med mammsen och mina två systrar och jag gjorde en hel del fynd. Köpte endast en topp och en bikini, inga andra kläder, varken strumpor eller underkläder.

I dag har jag varit nere på stan med Dennisen där jag köpte en cykelpump till min nya pilatesboll. Nu ska jag ta och kolla in Voddler som jag fått av Jocke, tack btw! I kväll är det fredagsmys för hela slanten, det passar min energinivå för tillfället.


Lady Gaga - Telephone

Not that I dont like you,
I'm just at a party.
And I am sick and tired
of my phone r-ringing.

Tonight Im not takin no calls,
cause Ill be dancin.


Vilken morgon!

Fy bubblan va kasst jag mådde i morse! Jag hade knappt lyckats sova en blund innan det var dags för klockan att ringa. Jag tog mig ut till köket med stapplande steg, såklart slog jag i lilltån i sängramen på vägen dit. Efter en feberkoll så bestämde jag där och då "Det blir ingen skola i dag", men så kollade jag på köksbordet och ser lappen som måste vara inlämnad i dag. Då var det bara att sätta på sig kläder och åka iväg till skolan.

Väl hemma igen efter en jobbig busstur hem åt jag en liten skål med yoghurt och gick sedan och la mig i sängen och somnade på en gång. Det är något jag aldrig lyckas med annars, jag kan absolut inte somna när det är ljust ute hur trött jag än är. Men det gick tydligen i dag. Nu mår jag mycket, mycket bättre och ska försöka ha en produktiv dag.


Pyssel

I dag har jag varit på ett pysselhumör. Jag har sorterat min kontaktlista i mobiltelefonen, organiserat upp min kalender, gjort etiketter och lite annat. Det resulterade även i att jag organiserade den kommande veckan.



Tar sig en...




Tacos

I går beslutade jag mig för i all hast att det var dags att klippa håret. Jag ringde en frisörsalong och fick tid redan två timmar senare, perfekt. Klippningen blev kanon, ingen större skillnad för det otränade ögat (det vill säga alla andras ögon utom mina egna). Men nu är det snyggt igen iaf.

Efter klippningen promenerade jag hem till Helena med ett stopp på Pekås och ett på Ica, och ändå glömde jag att köpa med allt! Jag lyckas med detta oftare än vad jag delar med mig om.. Nåja, vi lyckades fixa ihop en superb middag innan det var dags att kolla på film, Flyga drake. Vi har den på litteraturseminarium så vi passade på att se filmen innan vi läser boken. Den ska jag ta tag i dag.

Dags för lite frukost nu!

Mammas nya kille

"Om man har gymnastkapacitet på OS-nivå och kan uråldra afrikansk stridsteknik som din egen jackficka så är det en vardagspromenad"

P3 Humor! Älskar den serien, Mammas nya kille, efter att ha hört ett avsnitt, nu har jag snart hört allihopa. De blir bara bättre och bättre :D

Crazy thursdays!

Dagen i skolan kändes ganska lång i dag trots att vi bara hade en lektion. Den höll visserligen på mellan 8.30 - 12. Men när jag var så trött och hade huvudvärk vilket gjorde att den kändes dubbelt så lång.

Efter skolan åkte jag och Erna med hem till Helena och åt smörgås, drack kaffe och fikade. Sen bar det av ner mot stan där det blev ett besök till bolaget och jag blev nästan en hundralapp fattigare. I kväll är det nämligen Ankan som gäller! Snart ska jag dra iväg till Erna och påbörja festligheterna.



And your point is...?

Något som jag inte förstår är varför man går till skolan när man bara har en föreläsning och inget annat den dagen. Man drar med sig sin bärbara dator, sätter sig på föreläsningen och sitter sedan och spelar spel under hela föreläsningen och inte för en enda anteckning. När föreläsningen är över packar man sedan ihop datorn och åker hem. Vad är då vitsen att komma överhuvudtaget? Ok, alla föreläsningar är väl inte de mest intressanta och man kan lätt tappa fokus. Men det som jag har observerat har hänt mer än en gång, och då var det även samma person. Vore det inte smidigare att bara stanna hemma istället?

Det finns flera scenarion som tar plats i en föreläsningssal ska ni veta. Jag blir väldigt ofta full av skratt. Ignorera mig och sätt er längst bak i salen om ni trivs bäst där.

Awesome

"When I get sad, I stop being sad
and starts being awesome instead.
True story"


I LIKE THIS.

Me like!Hela helgen har bara susat förbi i all hast. I lördags var det kalas för Dennis syster Tessan som fyllde år tidigare i veckan. Det bjöds på alla möjliga sorters fika i form av kakor, glass och kondisbitar. Senare på kvällen förvandlades kalaset till fest och fler folk dök då upp. Viss gick till krogen och vissa gick hem, jag var en av de som gick hem.

I går var det återigen kalas, denna gång för Rickard som egentligen fyllde år på lördag, då Tessan firades. Jag och D gick över till honom och åt mat, mer mat och fika. Vi rullade nästan hem därifrån när det var dags att avlägsna sig.

I dag hade vi kursstart för den nya kursen.... som jag inte riktigt minns vad den heter nu i skrivande stund, men den verkar lovande!

F.ö. så är jag på toppenhumör tack vare det underbara solskenet och värmen som verkar ha kommit för att stanna, iaf ett litet tag. Att jag sedan var en av åtta (av alla som läste den förra kursen samtidigt som jag) som fick alla rätt på sista quizzet är också en skön känsla. I LIKE THIS.




Avatar

Jag är nyligen hemkommen från en nyopererad Julia. Vi snackade och kollade på Avatar, som var en väldigt lång film med en stark Pocahontas-känsla. Hennes mormor hade varit gullig och lagt fram kakor till mig.

Nu är det dags för pizza, på Dennis begäran. Hemmakväll i kväll.

Planer

Mars:
Kalas för Jenny
Ullared

April:
Kalas för pappsen
Kalas för Nemi
Kryssning

Maj:
Portugal?
Kalas för Erna

Juni:
Konsert med Green day!
Kalas för Isabell

Juli:
Semester i Lysekil i en vecka
Kalas för mammsen
(Kalas för Viola om jag inte är i Lysekil den veckan)
Kalas för Dennis

Jag har mycket att se fram emot, och minst två saker varje månad :)

Gôtt mos


Alla rätt på sista quizzet!
Känns gôtt


Plugg inför quizzet

I dag hade vi redovisning i skolan då varje grupp skulle hålla i en egen lektion. Vi fick anpassa oss och låtsas att vår klass var en klass med 5-6or. Det blev tipspromenad och nästan alla hade alla rätt, duktigt gjort!

Direkt efter skolan kom m&p och hämtade upp mig för att åka och handla mat för ett helt kompani. Så nu är kyl och frys laddade. Efter det satte jag mig och började läsa på inför det sista quizzet som jag har i morgon och har gjort det fram till nu, men nu är jag färdig för i dag. Jag gjorde testquizz i dag och efter fjärde gången fick jag alla rätt.

bild tagen från PES testquizz


Nu ska ta och komma på något att äta till middag, är hemskt sugen på nudlar av någon konstig anledning.

Kladdkaka åt alla!

Nu har jag precis haft Helena här på besök, mysigt. Vi åt kladdkaka och pratade om nästan allt mellan himmel och jord. Jag såg att jag hade fått sms av Rickard som undrade om jag hade någon kladdkaka kvar, han skulle nämligen få besök och ville ha min kladdkaka att bjuda på. Nog för att jag erbjöd honom resterna tidigare i dag, men han tog dem inte då. Han får antingen skylla sig själv eller lära sig baka :)

Dennis kaaaaanske kan följa med på semestern till sommaren. Måste höra med familjen hur många platser det fanns! Jenny, har du koll på det?




Foton

Födelsedagspresenter till Nemi 3 år.  

Födelsedagspresenter till Nemi 3 år


 Kladdkaka
Rester av förmiddagens kladdkaka



KAU

Ernas utsikt från sin nya lägenhet. Karlstads universitets tak, mina damer och herrar!

Erna unt jag

Erna och jag snyggar till det inne på Bik Bok


Storstryk

Storstryk i vänd åtta





Jag fick storstryk i Vändåtta i förmiddags när jag spelade med Dennis och Rickard. Man ska tydligen inte ha så mycket poäng som möjligt... ^^


Kaffekupong

Gengåvan


Gengåvan uppskattade mina gåvor och bjuder mig därför på en fika :)


Der rabatt gilt für neubestellungen

Satt nyss och kollade igenom en H&M-katalog som jag fått hem i brevlådan medan jag åt min kvällsmat. Och till min förvåning står det på tyska på de första och sista sidorna! Hur har det kunnat bli så tokigt?

Dagen har varit händelserik ska jag säga er! Började med ett grupparbete i skolan som följdes upp med en fika i Ernas nya lägenhet. Den var hur mysig som helst! Och jag var inte höjdrädd trots att hon nu bor på 10e våningen. Så nu har jag ett fint kort på KAUs tak, ifall någon undrar hur det ser ut. Efter det åkte jag och Helena raka vägen till IKEA där vi köpte lite smågrejer och åt köttbullar och potatis för blyga 16kr. Väl hemma satte jag igång och beskrev El Niño så väl jag kunde, sen är vi i nutid och jag sitter och skriver detta.

Motivationen är på topp!

Sedan jag hoppade över sista delen av den fullkomligt obegripliga föreläsningen har jag rensat lite i köksskåpen och även gjort om mitt CV helt och hållet. Det blev hur bra som helst om jag får säga vad jag tycker. Snyggt dessutom! Nu är bara frågan, vart skall det skickas?

Dagens kreativitet begränsar sig dock till allt som inte har med skolarbeten att göra. Det hinns med vid ett annat tillfälle. Jag funderar på att åka till stan eller Bergvik och sätta sprätt på lite pengar. Men nu när jag återigen blickade ut på all f*rbannade snö tappade jag lusten en aning...