Tummen upp!

 

Facebook


Roligaste dagen på länge

I morse gick jag upp extra tidigt för att hinna ta en tidigare buss så jag skulle hinna till Gläntan för att lägga in min matlåda i kylen. Och som alltid var jag såklart tidig till bussen, så jag sitter och väntar... och väntar... och väntar.. och inser att bussen inte kommer! Jag hann i god tid till lektionen, men jag hann inte springa iväg med min matlåda.

Första lektionen var dans och det var hur kul som helst. Klassen delades in i två grupper och vi skulle framföra ett stycke ur en bok och det blev kanonbra! Under eftermiddagen jobbade vi med musik och gjorde även där massa roliga övningar. Det har varit den roligaste dagen i skolan på länge.

En ny tjej i min studiegrupp visade sig vara god vän med Robin som jag är vän med. Men jag kan inte minnas att jag har träffat henne förut, att världen kan vara så liten ibland!

Nu sitter jagoch funderar på om jag ska köpa mig en liten liten bärbar dator att ha allt mitt skolarbete på. Det är egentligen väldigt onödigt eftersom jag har en (än så länge) fullt fungerande dator. Det är främst för att jag ska kunna ta med den till skolan och jobba där om det behövs. Det tål att funderas på.

Nu ska jag ut med hunden som ligger och sover så sött. Tråkigt att behöva väcka henne, men det var över fyra timmar sedan hon var ute sist. Då får skönhetssömnen vänta.


Tentan är avklarad!

www.kraftfoodsnordic.com
Nu är tentan done and DONE! Jag tänker slänga min gamla litteraturlista nu för den vill jag aldrig mer återse. Tentan höll på hela dagen, första passet var mellan 9 - 12 och andra passet 12.30 - 15. Man fick visserligen gå när man var färdig, men man satt ju ändå ett bra tag. Jag tänker inte ojja mig över hur det har gått och så, orkar inte med det. Nu ska jag släppa det och bara ta det lugnt resten av den återstående helgen.

Jag hade tänkt att gå ut i kväll, men jag är nog banne mig för trött för det. Skulle jag lägga mig ner nu skulle jag säkerligen somna. Så jag ska koka lite vatten och fixa till en låtsas-lattè. Nästa gång ska jag testa den med tobleronesmak, den måste vara god.

Dags att bli farliga!


Min vecka i bilder

Nu har jag tömt ur mobilen på massa foton, och här har ni min vecka i bilder.
Tentaplugg   Hundvakt   Lämnade tillbaka jobbtröjorna till mitt gamla jobb.Fick blommor av Dennis i 4års present <3   Köpte munkar på Säfflemârten.  Gosade ute i gräset med Michelle och grannkatten. Lägg märke till att hunden är mindre än katten!



En olycka händer så lätt

Bild tagen från: http://blogg.kristianstadsbladet.se
I dag har jag och Dennis varit hundvakt åt en "liten" golden-valp vid namn Pelle. Han var riktigt förtjust i Michelle som var några storlekar mindre trots att han bara är en valp. När Dennis åkte och jobbade så var jag ensam med två sovande hundar, så det var en enkelt match. Valpen skällde en gång när det var dags att gå ut, då var det bara att släppa det man gjorde, dra på sig skorna, bära ner isbjörnen och låte honom göra sitt. Tog det för lång tid hände det en olycka. Lägger ut bilder i morgon.

Efter hudpassningen åkte jag med mina föräldrar till Maxi och köpte en grind att ha för att hålla Michelle utanför köket när vi äter och till mig köpte jag en stor godispåse. Det är ju både Efterlyst och True blood ikväll! Jag såg på reklam för 9:an igår att nya avsnitt av The Office som också är en storfavorit hos mig. Haha, jag kommer sitta som klistrad framför tvn nu i höst, speciellt eftersom Greys anatomy börjar nästa vecka också ^^



1461

Så många dagar har jag och Dennis varit tillsammans i dag. Vilket kortfattat kan sägas som 4 år :)



Puss på dig!


Ny skrivare!

Samsung ML-1640Min datahörnaYes, nu är det gjort. Nu har jag köpt mig en riktigt snabb skrivare. Det är lika bra nu när jag har börjat skolan och det är massa som ska skrivas ut. Den kostade inte farligt mycket heller, och så är den rätt så söt (ja, en skrivare kan vara söt).

Såhär ser min datahörna ut nu efter den nyaste tillökningen ->

I dag är det, som säker ingen gått miste om, fredag! Jag var ledig från skolan i dag, iaf från lektioner. Men vi i min studiegrupp beslutade sig för att ses i dag och gå igenom frågorna vi fått och diskutera inför den kommande tentan.

I kväll vet jag inte riktigt vad det blir. Ska iaf träna en sväng men det gör jag här hemma. Jag har blivit riktigt duktig och tränar nästan varannan dag nu (beroende på hur illa träningsvärken är). Så ikväll ska jag mysa med lite chokladpudding med banan och strössel, det var evigheter sen jag åt det sist. Dennis jobbar så jag ska nog passa på att se någon dålig chick flick som han säkert skulle gnälla över om han hade varit hemma.


Halloween kommer tidigt i år

Jag har hittat några underbart söta djurdräkter för barn!

www.halloweenexpress.com

Hade det funnits i vuxenstorlekar hade jag velat ha en sådan till halloween.
Och då inte nödvändigtvis en flamingo.


Höstpromenad

Michelle
Igår tog jag och Michelle en mysig höstpromenad i skogen upp till Svinbäcksberget. Jag är riktigt äcklad av fästingar, så jag har inte vågat mig ut i skogen än. Men nu är det så kallt om kvällarna så jag hoppas att alla äckelfästingar har dött nu.

Jag och Dennis köpte oss en varsin baguette efter min skola sen åkte vi hem igen. När jag kommit hem åkte jag snabbt iväg igen för att handla mat. Så nu är kyl och skafferi fulla igen. Fast i dag blir det nog något enkelt, är sugen på pannkakor med glass.

Dennis köpte något nytt spel i dag, så han har bjudit över Rickard och Filip. Det är töntkväll för hela slanten här. Jag håller mig som vanligt ifrån det där.


GratisBio

Jag satt och tittade runt på nätet i brist på något annat att göra. Jag hamnade på Tidningskungen för att beställa lite tidningar hem till mig. Då slog det mig, jag är ju medlem på GratisBio och där kan jag samla poäng när jag beställer tidningar. Två flugor i en smäll. Perfekt!

Vill ni gå med i GratisBio kan ni använda er av min länk nedan. Ni får mer poäng om ni blir värvade än om ni skulle starta en egen, tänk på det ;)




These boots are made for walking

Mina boots
Morgonpromenaden med hunden görs alltid iförd dessa stövlar. Gräset är nämligen blött på morgonen när daggen ligger kvar, då drar man på sig stövlarna och ser glad ut. Väldigt glad.

Föreläsningen vi hade i dag var inte så värst givande för min del. Jag hann knappt med att anteckna vad han sa eller vad han visade på sin pp-presentation, då han pratade om olika saker hela jäkla tiden. Men jag fick iaf ner en del av det på papper, om det finns någon logik i det jag antecknat återstår att se.

Snart åker Ann-Sofie till det stora landet i väst. Närmare sagt på fredag morgon. Jag är liiite avundsjuk, men sen tänker jag på svininfluensan som jag säkert skulle lyckas dra på mig därborta. Då känns det bra att stanna hemma i det fina höstiga Sverige.

Nu är det dags att göra något lite mer vettigt av min tid. Kanske skulle ta en omgång i garderoben och vika iordning i hyllorna. Det återstår att se.


Linnéa tycker att:

- Man inte behöver svara "Tack" på grattis-sms.
- Tjejer inte ska förväxla en vanlig top med en tunika. Dölj era rumpor!
- Hösten är allra mysigast.
- Ett besök hos frisören inte behöver kosta mer än 200kr.
- Ens boende borde vara självstädande.
- Man borde vara mer ärlig. Se bara på smäcken som söker in till idol. VÅGA! Säg att de suger.
- Caffè latten på Pressbyrån borde kosta en tia.
- Karlstadbuss ska sluta krångla till det.
- Alla borde få en gratis Iphone.
- Man ska resa sig upp på bussen för de äldre som vill sitta.
- Äppelpaj borde smaka äckligt, så man inte vill äta det.
- Tre borde vara kompatibla med varenda mobiltelefon.
- Det inte borde vara så svårt att hitta "de perfekta höststövlarna".
- Man alltid borde ha en bra hårdag.
- Folk borde uppskatta det de har istället för att klaga på det man inte har.
- All min jäkla sopsortering borde löna sig. Gör det det?
- Mina föreläsare i skolan skulle vara lite mer intressanta att lyssna på.
- Spotify kunde skippa reklamen, gratis.
- Ankan skulle rymma mer folk. Man känner sig som en sill i en sillburk.


Fråga inte

Jag har inte velat skriva här under helgen, för jag vet inte vad jag ska skriva. Orkar inte skriva om vad som hänt och jag kommer inte heller att prata om det, än. Så fråga mig inte.
<3 <3

I dag kände jag mig riktigt krasslig och hängig i morse, men blev piggare när jag och Dennis fick besök av Rickard och Filip. Jag bakade både chokladmuffins och snickerskakor åt de små pöjkera. Nu är det däremot match på tvn, DIF-MFF så jag får lov att uggla här. Fast sen är det Dexter på tvn, och då är den min.


Se upp för stjärnätande krokodiler!

I natt kunde jag såklart inte sova ordentligt. Det är alltid så när jag vet kvällen innan att det är något viktigt dagen efter. Då sätter mina hjärnspöken igång och jag kan inte sova. Jag la mig strax innan 24:00 och vaknade igen kl. 02:00 och trodde jag hade försovit mig. Hur som helst, jag kom iväg till skolan och mötte upp Helena och Monika. Seminariet gick galant och jag satt faktiskt inte tyst som jag trodde jag skulle göra.

Efter det åkte jag hem och åt frukost, läste lite i nästa bok vi kommer att jobba med och gick ut med Michelle. Jag gick förbi dagiset och hälsade lite på dem från andra sidan staketet. Jag är inte så poppis när jag kommer med hunden, då är hon i fokus. Två grabbar berättade för mig att en av dem hade sett en krokodil som hade klättrat upp på en jättehög stege och ställt sig på ett jättehögt hus och ätit upp alla stjärnor! Men som tur är såg ena grabben detta och tog sitt svärd och skar upp magen på den elaka krokodilen och släppte loss alla stjärnor. Så om allt gått som det ska borde vi se stjärnorna på himlen ikväll, det känns tryggt. Jag märkte inte ens att krokodilen tagit dem! :)

Nya träningsskor från Stadium
Jag åkte senare in till stan för att gå runt lite, mest för att det var så fint väder och dels för att jag skulle hitta ett par nya träningsskor. Och se på fan, det gjorde jag! Vita och röda dessutom, precis de färgerna jag ville ha. Så nu ska jag sätta igång med träningen igen. Nog för att jag promenerar drygt en timme om dagen med hunden, men jag vill komma till gymmet igen och köra styrka också.

Nu ska jag ta och sätta mig i solen på balkongen tillsammans med mitt lilla zoo som samlat sig där ute.


Seminaruim nästa

Moi
Nu är arbetet inskickat och utskrivet inför seminariet i morgon bitti. Jag är riktigt nöjd över att min grupp är den första att ha seminarium, då hinner jag inte börja oroa mig för saker och ting. Det är bara att kliva på bussen, gå till pressbyrån och köpa en latte, leta upp salen och sätta igång. Jag kommer nog knappt ha hunnit vakna innan det sätter igång om jag känner mig själv rätt.

Snart är det dags för Idol, måste hålla utkik efter Dennis kusins sambo som är med. De hade sagt till honom "Du är en sån där som skriker på gymmet va?" haha ^^. Det måste jag bara se! Fast de kanske inte visar mer från Sthlm ikväll?

Dags att krascha i soffan!

P.s. Lock-schampot är testat och godkänt. D.s.


Noll nio noll nio noll nio

MichelleNu har jag skickat in min inlämningsuppgift och känner mig nöjd. Jag ska snart stänga av datorn innan jag ångrar det jag skickade in, det skulle vara typiskt mig. Medan jag satt och skrev det sista på arbetet så slappade Michelle i solen. Hon har snart flyttat sig runt hela soffan i jakt på lite solsken.Order från Lyko

Innan jag satte mig med min uppgift åkte jag och handlade lite mat och hämtade ut mitt paket med mitt dyra schampo. Visserligen kom jag billigt undan med tanke på vad det skulle kostat annars, men för mig är 25kr ett rimligt pris på schampo. Jag har märkt att jag måste höja min prisnivå en aning om jag ska ha bra grejer :)

Nu ska jag börja dammsuga och sedan skura. Storstädning här hemma, och jag har inte ens druckit kaffe!

Ska passa på att slänga in ett STORT grattis till A och J som fick en liten flicka i dag. 090909, det kan t.o.m. jag komma ihåg :)


Tisdag

Igår blev dagen inte alls som jag planerat den. Jag åkte aldrig iväg till varken stan eller till Helena. Maten fixade jag inte förrän sent på kvällen. Pluggandet var jag färdig med redan kl.17. Det enda som stämde in var nog promenaderna med Michelle.

I dag började dagen hiskeligt tidigt, redan 5.45 då jag vaknade av mig själv. Såklart lyckades jag somna om precis innan väckarklockan skulle ringa. Men jag lyckades till slut att ta mig upp ur sängen för att gå ut med Michelle. Sen in igen, slängde i mig en halv risifrutti, fixade iordning mig och började promenera till bussen när det var dags. I skolan var det en ganska avslappnad dag. Jag har lärt mig ett knep gällande anteckningarna från föreläsningarna om gör att jag hinner få med nästan allt de säger och visar på sin älskade oh-apparat. Perfekt!

I dag ska jag lägga arbetet åt sidan och bara känna mig nöjd. Det är först ikväll som jag ska få lite tvivel över det.


Ändrade planer

Dagens planering ser istället ut såhär:

Plugg
Plugg

Ut med hunden
Äta banan

Plugg
Fixa ordentligare mat
Ut med hunden
Träffa Helena från min studiegrupp
Hem
Kontrollläsa inlämningsuppgiften + anteckningar
Ut med hunden
Dusch


Dagens planering

I dag ska jag:

Ut med hunden
Plugga
Ner på stan - SATS, Åhléns, Waynes (om jag hittar ett sällskap) och Teknikmagasinet
Plugga
Ut med hunden
Fixa mat
Städa
Ut med hunden
Vila/slöa
Kvällsmat
Sova



Ett oändligt äventyr!

Liedman, Sven-Eric (2001)I dag har jag umgåtts med Sven-Eric Liedman på kvällskvisten. Hans olika teorier om kunskap är kanske inte det kvällslektyr jag skulle valt från början, men måste man så måste man. Jag har kommit en bit på vägen nu med inlämningsuppgiften som ska vara inlämnad nu på onsdag, vilket känns skönt. I morgon kommer jag nog sitta med min "lilla" bok på ca 400 sidor. Tack och lov behöver jag inte läsa varenda sida, men det är väl närmare hälften känns det som.

Moi
Innan jag dök ner i boken i dag så har jag och D städat lägenheten och jag har även bjudit mina föräldrar på äppelpaj efter en liten tur till Bergvik. Där fyndade jag strumpbyxor, benvärmare och extra tjocka strumpor inför hösten/vintern.

Nu ska jag borsta tänderna och dyka ner i pyjamasen för att bädda ner mig i filten i soffan. Kanske ska ta en kopp oboy innan jag sätter igång med kvällsbestyren.

God afton, god kväll och god natt!












Höstväder

Nu tycker jag att det officiellt sett är höst. För i dag var jag tvungen att ha på mig västen när jag har gått ut med hunden. HÄRLIGT! Jag vill kunna använda min nya mössa jag köpte för mer än en månad sedan, jag var redo för hösten redan då. Bring it on, sistah.

Vad har jag sysselsatt mig med under dagen som gått? Jo jag har lagat lite mat, ätit lite mat, promenerat med hunden, tittat på Bee movie, halva Mamma Mia, ätit lite mer, köpt schampo på nätet för mkt mer pengar än vad jag brukar. Jag har nämligen varit till frisören nu i veckan, så jag passar på att unna mig lite fina grejer då.

I dag har Dennis syster Sandra sin födelsedagsfest här i Karlstad, men jag kände mig inte alls pigg på att gå. Så jag stannade hemma och bäddade ner mig i soffan.


Inglourious basterds

Bilden är från sf.se
I kväll har jag och Dennis varit på bio, Inglourious basterds. Filmen var huuuur bra som helst! Se den om du inte sett den än. Absolut värd varenda penning! Jag var kissnödig genom nästan hela filmen, men ville inte lämna salongen ifall jag skulle missa något. Så bra var den.

I kön till popcornen står jag och Dennis och dividerar om vilken meny vi skulle köpa. Då helst plötsligt vänder sig flickan om som stod framför mig och utbrister ett "HEJ!" och jag kunde inte riktigt placera varifrån jag kände igen henne. Men efter två sekunder ser jag att det är ett gammalt kotten-barns storasyster. Hon skulle se på G-Force, den där hamsterfilmen, men sina kompisar och en vuxen. Hon är så himla rar :) Hon berättade att lillasyster (som gick på Kotten där jag jobbar/jobbade(?) var hemma och åt godis istället för att gå på bio.

Nu när vi är hemma igen är lägenheten redan överfull av testoteron och töntfaktorn är skyhög. Tv-spels kväll. Jag avskärmar mig här vid datorn och försöker överrösta deras väsen med Spotify

I morgon är det dags för Sandras födelsedagsfest. Sen efter det blir det nog krogen, vet bara ännu inte vart vi hamnar.


Är jorden platt eller rund?

Det var väl typiskt? I går när jag äntligen tänkt skriva något här så kan jag inte logga in. Blogg.se i ett nötskal.

Den andra och sista föreläsningen för dagen i dag var helt och hållet värdelös. Jag förstod inte ett smack av vad de snackade om, eller rättare sagt. Jag orkade inte förstå. De bara babblade på om att jorden är platt, nej den är rund. Fast det beror på vart man står. Allt är rätt och allt är fel. Osv. Jag och Helena satt mest och skrattade åt killen som satt två rader framför mig som satt och kollade på Mr. Bean på sin dator istället för att ta del av föreläsningen.

I morgon kväll ska jag iväg till Ann-Sofie en sväng och ha lite kul. Hon har bjudit över lite folk för lite prat och lite vin. I mitt fall cider, jag gillar inte vin. Efter det blir det nog någon krog.

Nu ska jag fortsätta mitt städande innan jag tar till den andra boken i min inlämningsuppgift. Hej å hå!


RSS 2.0