Alex Schulman - Vilken karl!

"Alla ser under hetsig stämning till att de har champagne i glasen inför tolvslaget. Panikscener hos dem som har tomt. ”Jag har inget i glaset”, skriker någon med vilda, rullande ögon och värdinnan får skynda in för att hämta påfyllning. Någon startar en nedräkning: TIO, NIO, ÅTTA... Och alla andra stämmer in: ”SJU, SEX, FEM...” Men någon haverist har ringt Fröken Ur och säger ”NEJ NEJ, stopp! Det är tre minuter kvar!” Och man tystnar och väntar ytterligare. Och så slår klockan äntligen tolv och alla ropar GOTT NYTT ÅR och letar i panik efter sin lite för fulla make eller maka, för första kyssen måste gå till sin partner."

Alex Schulman säger det så otroligt bra. Läs hela artikeln här

B +

Ann-Sofie berättade för mig om kostråd för folk i min blodgrupp som hon hade hittat på aftonbladet.se om jag inte minns helt fel.

Blodgrupp B

Du kan äta den mest varierande kosten av alla.
Du som har blodgrupp B är den enda som tål mjölkprodukter.
Måttlig fysisk träning med mental balans, till exempel simning och fotvandring.
Risken för virussjukdomar som angriper nervsystemet ökar om du äter fel kost.
Välgörande mat: lamm, vilt, torsk, fetaost, morötter och bananer.
Undvik: kyckling, räkor, glass, avokado och rabarber

Det enda jag har att klaga på är väl att jag skulle undvika glass, men det är jag ingen stor förbrukare av ändå. Annars tycker jag att det låter ganska bra. Hur trovärdigt och funktionellt detta är kan man såklart ifrågasätta, men mår magen bra så mår kroppen bra. Kanske värt att testa!

Tomtebloss

I söndags blev jag tokförkyld på 5 min. Allt bara tvätvände från att ha mått bra och varit pigg för att i nästa stund sitta på soffan insnurrad i en filt och huttra. Värre var det igår då jag hade riktig feber och lite hosta.. Men i dag då? I dag känns det nästan bara av i näsan och huvudet. Jag har såna underliga förkylningar nu för tiden. Jag har alla symptom man kan ha, men sen är det nästan över på två dagar. Lite skillnad mot de 6-8 veckor som hostan brukar sitta i *peppar peppar*.

www.sebandersson.com



I dag har jag handlat lite inför nyår. Jag ska stå för efterrätten då vi är hembjudna till Dennis mor på middag. Jag har laddat upp med en MAGNUMstor flaska med Herrljunga cider, så för min del blir det alkoholfritt. Det ska bjudas på massa mat och de ska även skjuta raketer, vilket jag inte kommer att delta i. Inte efter att jag blev träffad av en raket som liten, är t.o.m. skraj över att hålla i ett tomtebloss. Inomhus är säkrast!

När D kommer hem från jobbet blir det TACOS!

 


Tjugo noll nio

Här har ni en mix av 2009 års alla stora låtar. Enjoy it!


Work it harder

Work it harder
Make it better
Do it faster
Makes us stronger
More than ever
Hour after
Our work is
Never over

Long time, no see

Ja jag har inte varit någon flitig datoranvändare nu under den senaste veckan. Istället har jag umgåtts med familj, vänner och tvn. Julhelgen har varit riktigt mysig och framförallt lugn. Har hållit mig hemma varenda kväll och verkligen vilat upp mig. Självaste julafton spenderades i Örebro tillsammans med föräldrar, syskon och deras familjer. Massa, massa god mat och mycket choklad precis som det ska vara på julafton.

I dag är det söndag, vare sig man vill det eller inte. Och söndagar för mig är städdag, så jag ska ta ett städryck här hemma är det tänkt. Hade funderingar på att åka ner på stan och kolla rean, men det får vänta tills måndag eller tisdag.

Jag grunnar på om jag ska byta abonnemang till Tele2 kompis eller inte.. Om jag gör det får jag fria sms till alla nät, men jag ringer inte längre gratis till Ann-Sofie, Dennis eller till fasta nät som jag gör nu. Vad tjänar jag mest pengar på?

Jisses!

Min dator har råkat ut för virus och skickar runt massa konstiga länkar via msn, så just nu är det EN som är online och som inte har blockat mig. Jag förstår om jag är blockad, vem vill ha virus på sin dator? Men jag känner mig lite ensam nu när ingen skriver till mig.. Jag har sparat över de viktigaste bilderna och de två aktuella rapporterna jag skriver i skolan på ett USB-minne ifall datorn skulle kollapsa. Bättre att vara på den säkra sidan.

Förut begav jag mig ner på stan för att hitta de sista julklapparna och tro det eller ej, jag lyckades faktiskt! Sådär lagomt i tid två dagar innan julafton. De ska slås in redan i dag så jag har det avklarat. Ska även slå in några åt Dennis, så snäll som jag är.


På tal om snäll! Jag var iväg förut och testade mig för att bli blodgivare.. och jag kan säga att det inte är något för er som är rädda för nålar. Jisses vilken nål! Jag är inte rädd för nålar, men jag är är väldigt glad att han inte visade mig den förrän efter provtagningen. Innan jag gick tog jag mig en varm kopp choklad att ha på vägen tillbaka till stan, mums!


Vart hittar man orken?

Ja i dag fick vi reda på hur det gick på den förbaskade tentan jag hade i början av januari, och det gick inget vidare. Har lite att komplettera, så klart! Gaaarhg. Att de aldrig nöjer sig med det jag skriver, de motarbetar mig. Så det hela gjorde ju att resten av min dag inte har varit den muntraste, men det är inget att hänga upp sig på. Det är inte enbart den tentan som kursen hänger på utan det är flera moment, men jag slipper inte undan en omtenta för det. Jag är iaf nästan helt klart med min mångfaldsuppgift som ska lämnas in i början av januari direkt efter jullovet. Känns skönt att inte ha det hängades över mig under jul. Dock har jag omtentan redan den 11/1 så det blir plugg i mellandagarna ändå. Vart hittar man orken? Jag hittar den inte i kaffet iaf!

Jag skulle egentligen ha följt med mammsen och handlat lite julmat, men jag kände att jag fick prioritera pluggandet nu och traska iväg till Wallinders i morgon istället.

I morgon ska jag iväg till Claratappen och testa mig om jag är lämplig som blodgivare, vilket är bra. För då kollar de om jag har någon sjukdom så då slår jag två flugor i en smäll. Jag gör något gott för mina medmänniskor och jag gör något gott för min egen del också.


Fjärde advent

I dag har jag gjort klart PIM-uppgiften och skickat iväg den till Erik som är PIM-ansvarig i vår studiegrupp. Snabbt och smidigt.

Lite senare, efter lite städning, ska jag åka iväg till Helena och slöa där istället för att sitta hemma här och slöa, det är bra att röra på sig ibland har jag hört. Speciellt från ett slöställe till ett annat :)


Ni är medvetna om att det är den 4e advent i dag hoppas jag. Dessutom är det enbart fyra dagar kvar till julafton, mysigt!


- Njet, som ryssarna säger..

I dag har jag och Awaz varit hemma hos Julia och druckit kaffe och ätit en god kaka som hennes mormor hade bakat, mums! Det har varit en slappdag i dag så jag har gått runt osmikad i mjukiströja, jag tror inte ens att jag har brytt mig om att borsta håret. Det är fördelen med att ha självfall på håret, det syns ingen skillnad om jag skulle borstat det.

Efter fikat åkte jag hem och kokade gröt och började kolla på Curse of the Black Pearl, men kände för att lyssna på musik så jag satte mig här istället. Men nu när jag sitter här och lyssnar på musik blev jag istället lite sugen på att följa med fröken Toni ut nu när hon ändå är hemma i Svergiet.... Hjärnan säger ja, men plånboken och kroppen säger NJET som ryssarna.

Små, små ord av kärlek...

Måste berätta va två tjejer sa till mig idag på lunchen från den klassen jag har praktik i..

"Du är den bästa sån här som är i klassen från sin skola som vi har haft tycker vi!"

Blev även tillfrågad av en av fritidspedagogerna om jag var intresserad av att bli vikarie där. Så jag har haft en bra dag :)


Ja må hon leva!


som fyllde år igår 16/12 :)


Ja må hon leva!


som fyllde år 13/12 :)


Surt sa räven!

Nej nej nej, jag har inte ramlat ner i en snöhög och blivit sittandes där. Jag har bara inte haft någon ork att sitta vid datan efter praktiken. Det är så långa dagar där så den gnutta energi som finns kvar i kroppen vill jag inte ödsla på en dator. Då försöker jag att vara social med människorna runt omkring mig som jag faktiskt kan se.

Förkyld har jag blivit, och fick stanna hemma igår. Vilket jag får sota för den 23/12 då jag måste åka tillbaka till praktiken fastän den egentligen är över. Surt sa räven!

Måste säga att jag är lite besviken över att jag inte fick någon inbjudan till mitt gamla jobbs luciafirande.. Har de glömt bort mig helt och hållet?

Folk har hunnit fylla år också! De grattishälsningarna kommer här....

Lördag!

Tidigare i dag beslöt jag mig för att åka ner på stan, det hade resten av Karlstads befolkning också tänkt. Fy bubblan va folk det var. Precis överallt! Jag kan svära på att jag hade någon innanför jackan ett tag, så trångt var det. Lyckades hitta allt jag var ute efter, och lite därtill. Sen åkte jag hem fortare än kvickt.

Hemma här har vi städat då vi väntar på att Dennis familj ska komma hit och äta julbord med oss.. Det börjar bli ont om tid. Jag ska nämligen fira Ann-Sofies födelsedag i förskott ikväll :)


Zzzz

Nu sitter jag här. Jag är ganska seg i kroppen och fötterna värker lite smått. Har varit i rörelse sen 4:50 i morse då klockan ringde och jag fick draaaaa mig upp ur den varma sängen. Det var svårt, men inte omöjligt.

Väl framme på praktiken så fixade vi (jag och två pedagoger) frukosten som vi och 9 barn åt medan vi tittade på adventskalendern, hur mysigt som helst.


Hujeda mig.

Helgen har varit bra, hann dock inte vila ut någonting för det var full rulle stup i ett!
På lördagen var det tenta och fest. På söndagen var syster Jenny+barn här och allihopa åkte iväg till Bergvik för en heldag.

I dag har jag varit till Willys och handlat med Helena, det var en riktigt bra idé från hennes sida. Nu har jag massa gott i kylen. Glömde ju bort hälften när jag var och handlade i går, men nu är det ordnat! Har även diskat masssssa disk som jag lyckats samla på mig. Skulle egentligen ha städat i dag eftersom jag inte hann med det i går... Men det får bli i morgon. Då ska jag även tvätta kläder. Hujeda mig.

Nu ska jag ta och kolla hur schemat ser ut för morgondagen och fixa eventuell matlåda. Har vi en kort dag räcker det med mackor.

Bad romance

I want your psycho
Your vertigo stick
Want you in my rear window
Baby it's sick
I want your love


Sökes: Socialt liv. Finnes: Stress

Nu är omtentan gjord! Jag vet inte om det gick så mycket bättre denna gång, men jag hoppas att jag slipper att göra om den en ytterligare gång. Nu är det bara att invänta resultat från omtentan och tentan jag gjorde i måndags i samhällskunskap.

På bussen hem från skolan satt jag och funderade på allt som sker i december, och jag kom fram till detta:
- Syster Lisa fyller år
- Ann-Sofie fyller år
- Dennis lillasyster Elina fyller år
- Tenta resultat
- Omtenta resultat
- Handla julklappar
- Slå in julklappar
- Praktik
- Praktikens skrivuppgift
- Skicka julkort
- Mångdfaldsuppgift
- Julafton
- Nyårsafton
- Testa mig om jag är lämplig blodgivare
Och utöver alla dessa saker är det saker som handling, matlagning, städning och tvättning som ska skötas. Och sen ska jag försöka hinna med att ha ett socialt liv däremellan.

Ikväll tänker jag dock inte ägna så mycket som en enda tanke åt något av detta. I dag är det lördag och jag ska spendera den hemma hos en vän. Jag tänker definitivt inte bli upprörd över mitt betyg på estetkursen som jag nyligen avslutat.............!!

Aaaaaaall byyyyyyy myyyyyyyseeeeeeelf...

I morse hoppade jag medveten över första lektionen i skolan som var en filmvisning. Kroppen mådde bättre av en sovmorgon, så det var det beslutet jag tog. Lektionen efter filmen som jag däremot närvarade på slutade 1½ timme tidigare än planerat så jag var helnöjd.

Efter skolan åkte jag till Ruds centrum för att hämta ut ett paket (varför de nu valde att skicka det ända dit bort) och efter det mötte jag upp Dennis på stan för en fika. Vi tänkte sätta oss på Waynes, men det blev så jäkla mkt folk där så vi gick till McDonalds och jag köpte en av deras underbart goda chokladmuffins <3 Om jag har någon svaghet, så är det just chokladmuffins. Efter en sådan och en latte gick vi till bolaget där jag köpte mig två glitter xider! Hoppas de inte smakar pyton nu bara.

När vi var klara med det och lite annat tjaffs åkte vi hem, och här sitter jag nu och "pluggar" inför omtentan. Borde egentligen stänga av datorn och sitta med näsan i boken, men det känns som om det kommer att gå galant ändå.

Jag har suttit ensam i köket och sjungit "All by myself" en stund nu med en otrolig inlevelse för att få Dennis att sluta spela tv-spel, men han skrattar bara åt mig. Jag klandrar honom visserligen inte, men han kan väl ge mig lite uppmärksamhet tycker man.

Inte illa pinkat.

Föreläsningen igår blev lite långdragen till slut, det fick mitt kollegieblock lida för...

I morse, liksom igår, höll jag på att försova mig. Det är som om jag inte kan få nog av sömn nu trots att jag lägger mig vid rimlig tid. Mörkret tar all ork ifrån en. Jag lyckades hinna ut till bussen och trotsa de -8 grader som var ute. Vilket jag är glad att jag gjorde, för lektionen i skolan var väldigt intressant. Samhällskunskap är min grej.

Efter skolan åkte jag ner på stan och letade efter en jacka i fyra olika affärer. När jag sedan gick in i den femte affären så hängde den där rakt framför mig. Inte alls en sådan jag letat efter, men den är perfekt. Det fick bli en ullkappa i grått och lila. 500kr är inte så illa pinkat heller!

Nu ska jag ta och läsa på lite inför min omtenta som jag har på lördag morgon. Lördag kväll bjuder sedan på en stor hög av festligheter hos Andréa! Det kommer att bli superskoj!

Min klocka!

    

I går kom äntligen min efterlängtade klocka!


RSS 2.0