Dieter hit och dieter dit...

Jag har tyckt att jag har ätit ganska ohälsosamt, eller rättare sagt, jag äter inte onyttig mat men jag skulle kunna äta mycket nyttigare. Det är ett bättre sätt att uttrycka det på. Så nu har jag kollat på en sajt på nätet och jag har fått reda på att jag äter ganska bra ändå

Havregryn:
Havregryn är rikt på vattenlösliga kostfibrer som stabiliserar blodsockret. Havregryn är effektiva mot stress eftersom fibrerna hjälper till att hålla magen i trim. Kolhydraterna i havregryn tas också upp långsamt så att kroppen kan förbli mättare längre.





Kanel:
Kanel har en god inverkan på tarmfloran och ser till att blodsockret ligger på en jämn nivå.





Gurkmeja:
Gurkmeja innehåller ämnet curkumin, vilket verkar förebyggande mot tjocktarmscancer. Gurkmeja är också antiinflammatorisk och innehåller många antioxidanter. Eftersom gurkmeja har båda de sistnämna egenskaperna så verkar det också virushämmande. Gurkmeja har vidare positiv inverkan på diabetes, allergier och alzheimer.



Chili:
Chili innehåller ämnet capsaicin som frigör endorfiner i hjärnan och som bidrar till välmående. Chili sägs ha en antibakteriell inverkan och ska även bidra till att öka kroppens temperatur samt energiförbrukning, vilket kan ge viktminskning.




Oregano:
Oreganon innehåller mycket antioxidanter och har en antiviral, virusbekämpande effekt.




Vitlök:
Vitlöken har också en positiv inverkan på blodet då den gör blodet mer lättflytande och minskar kolesterol, vilket minskar risken för hjärt- kärlsjukdomar. (Och man slipper vampyrer)





Lingon:
Lingon innehåller mycket antioxidanter som boostar immunförsvaret och verkar förebyggande mot sjukdomar som cancer. Lingon är även kända för att vara bra förebyggare mot åderförkalkningar.




Hallon:
Hallon är små nyttiga bär. De innehåller mycket av polyfenoler, antioxidanter, mangan, C-vitamin och fibrer. De innehåller också ganska mycket folat, B2-vitamin, magnesium, kalium, niacin och koppar. Fröna i hallonen är fulla av fibrer, vilka är toppen för magen då magens matsmältning går smidigare och ger dig en bättre mättnadskänsla.

Tomat:
Tomater innehåller också fler viktiga ämnen som  folat, kalium, C-vitamin, K-vitamin, B6-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, E-vitamin, niacin, molybdenum, mangan, kostfiber, krom, koppar, lutein, magnesium och järn.



Morötter:
Morötter innehåller antioxidanter som boostar immunförsvaret och som bygger upp kroppens skydd.




Jordgubbar:
Jordgubbarna är jätte nyttiga då de innehåller flera antioxidanter som boostar kroppen. Till jordgubbarnas största födel hör att de strider mot cancer.






Blåbär:
Blåbärs fördelar är att de gör kärl och hud mer elastiska och de stärker hjärnans funktioner. Hjärtat får sig även en boost av bären då de hindrar farligt kolesterol från att lagras i kärlen. Blåbär neutraliserar också magproblem.



Ägg:
Ett ägg är fullt av näringsämnen som är viktiga för hälsan. Äggulan  inehåller många vitaminer. Vitamin A hjälper synen och växten, vidare hjälper det mot infektioner och sjukdomar. Vitamin D bygger upp skelettet och tänderna. Vitamin B2 hjälper till att skydda huden och bidrar till att stärka immunförvaret.



Choklad:

Choklad förtunnar blodet. Det finns ämnen i chokladen, flavonoider från kakaobönan, som bidrar till detta. På grund av den blodfötunnande effekten sägs choklad kunna minska riksen för att drabbas av blodproppar i hjärnan eller hjärtat. För att få den boostande effekten av choklad bör man dock bara välja mörk choklad (70%)





Så alla dessa vanliga sakerna som man äter är inte så fy skam ändå. Nu ska jag hitta några bra och nyttiga recept till middagsmat, för att leva på ägg och mörk choklad är nog inte så jädrans rockigt efter ett tag.


(Källa: Dietguiden)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig.

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0